Reklame - Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Knorr
One pot pasta er simpelthen en af de bedste opfindelser indenfor madlavningen. Desværre er det ikke mig selv der har opfundet konceptet. Det kommer vist fra USA. Men ikke desto mindre er det stadig helt fantastisk, og en super nem måde at lave en lækker pastaret på. Som navnet antyder, så er det en pastaret, hvor alt bliver tilberedt i én gryde. Man koger derfor ikke pastaen for sig selv, men i gryden hvor sauce og fyld også tilberedes. På den måde sparer man både tid og opvask. Denne opskrift på one pot pasta er med champignon, squash og ærter og med en cremet flødesauce. Så lækkert!
Dette er den anden ud af fire opskrifter jeg har udviklet i samarbejde med Knorr i forbindelse med deres kampagne 'Spis verden bedre'.
I de 4 opskrifter, viser jeg hvordan man nemt kan bruge Knorr's produkter og blot udskifte kødet med mere klimavenlige alternativer. Dermed får man skabt en mere klimavenlig opskrift.
Du finder min vegetarlasagne, som er den første opskrift i samarbejdet lige her.
Hvordan spiser man klimavenligt?
Jeg har brugt lidt tid på, at undersøge hvordan man så egentlig spiser mere klimavenligt. Du får derfor 1-2 tips i hvert indlæg sammen med en ny lækker klimavenlig opskrift.
Spis kartofler, pasta og groft brød
Ris belaster klimaet mere end kartofler, pasta og fuldkornsbrød. Ris bliver dyrket på oversvømmede arealer, hvor der bliver frigivet meget lattergas, som er en drivhusgas. Det er ikke godt for klimaet. Derfor er det bedre at spise flere kartofler og pasta istedet for ris. Man kan også udskifte hele eller dele af ens forbrug af ris med blomkålsris. Kartofler har et klimaaftryk, der er 16 gange lavere end for ris og pasta har et klimaaftryk, der er 3 gange lavere end for ris.
Du kan også prøve at lave en anden one pot pasta nemlig min one pot pasta kødsovs.
One Pot Pasta med champignon, squash og ærter
Ingredienser
- 250 g champignon, i kvarte
- 1 squash, revet
- 200 g ærter, frosne
- 300 g (reklamelink)pasta
- 8 dl vand
- 1 stk. Knorr Fond du Chef grøntsagsfond
- 1 brev Knorr Spaghetti Cabonara
- 1 dl piskefløde
- Olie til stegning
- Salt/peber
Til servering
- Parmesan
Sådan gør du
- Opvarm olien i en stor gryde.
- Svits champignonerne til de er gyldne.
- Tilsæt så revet squash, frosne ærter (de skal ikke tø op først), pasta (ikke kogt), vand og Knorr Fond du Chef. Rør rundt i gryden og lad det koge op. Lad det koge i cirka 10-12 minutter eller indtil pastaen er ved at være færdig.
- Rør 1 brev Knorr Spaghetti Cabonara ud i 1 dl piskefløde og tilsæt til retten under omrøring.
- Smag retten til med salt og peber og servér evt. med revet parmesan.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Knorr og bæredygtighed
Vidste du at Knorr's produkter er særdeles bæredygtige? Jeg vidste det ikke, men er nu blevet så meget klogere! Faktisk er 95 % af deres grøntsager bæredygtige, og det er noget de virkelig arbejder intensivt med. Fra 2020 vil det tal være helt oppe på 100 %! Allerede nu er flere af deres grøntsager faktisk produceret 100 % bæredygtigt. Du kan læse mere på Knorr.dk, eller du kan læse Dortes rigtig fine beretning fra hendes tur på Knorr's bæredygtighedrejse. Her fortæller hun rigtig fint om hvordan Knorrs tomater produceres.
Spis verden bedre med Knorr - det skal være nemt, genkendeligt og ikke mindst smagfuld at spise mere klimavenligt. Du kan læse mere om kampagnen på Knorr.dk eller Knorr's Facebookside.
Louise skriver
Den her opskrift ser virkelig lækker ud! Er gemt :-) Jeg måtte lige google, om lattergas var en autocorrect, men den var god nok :-D
Louise Dam skriver
Ha ha, ja den er god nok 😊 Ja, endelig kommer der lidt vegetarretter. Det må jeg se at gøre mig lidt mere i fremover 👌