Denne pastaret med blomkålssauce er super lækker og cremet, og så er den tilmed et sundere alternativ til de normalt flødebaserede pastaretter. Jeg har brugt min opskrift på blomkålssaucen og så har jeg tilsat bacon, champignon og ærter til retten. Men når det kommer til pastaretter er det kun fantasien der sætter grænser.
Jeg synes, at denne pastaret med blomkålssauce giver et rigtig godt resultat med en god smag og konsistens. Men du kan sagtens tilføje andre grøntsager til retten. Pastaretter synes jeg ofte er en god anledning til at lave en lille oprydning i grøntsagsskuffen. Så kan man trylle en ret ud af de rester man lige har på lager.
Hvis man er vegetar så er bacon jo ikke lige sagen - måske kunne man tilsætte lidt marineret tofu i retten istedet for?
Cremet pastaret med blomkålssauce og svampe
Ingredienser
- 6 skiver bacon
- 100 g (reklamelink)spaghetti, eller pasta
- 200 g champignon, eller andre svampe
- 1 dl bouillon
- 5 dl blomkålssauce
- 100 g ærter, fra frost
- parmesan
Sådan gør du
- Skær champignonerne i skiver.
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
- Steg baconen sprød på en pande med høje kanter. Tag det af og læg det på en tallerken med køkkenrulle.
- Steg champignonerne i lidt af baconenfedten indtil de er let gyldne. Tag dem af panden.
- Hæld blomkålssauce og bouillon på panden og varm op.
- Tilføj så de frosne ærter, den kogte spaghetti, de stegte champignoner og halvdelen af den stegte bacon brækket i små stykker.
- Lad det lige småsimre 1-2 minutter.
- Anret pastaretten på to tallerkener og drys med resten af den stegte bacon i små stykker. Riv lidt parmesan over retten.
Skriv en kommentar