REKLAME FOR COSORI
Her får du en opskrift på en dejlig nem og crispy kyllingeburger hvor der er et stykke pankopaneret kylling i en sprød kyllingeburger. I denne opskrift tilbereder jeg kyllingen i en airfryer, så den kan laves med meget mindre fedtstof.
Sprød kyllingeburger med pankopaneret kylling
Hvem elsker ikke en god burger med kylling, hvor selve kylling bare er dejlig sprød, når du tager en bid. Jeg gør i hvert fald! Jeg panerer min kylling i æg, mel med krydderier og ikke mindst pankorasp. Det er en grovere form for rasp, hvilket giver en rigtig lækker crispy kylling.
Noget af det jeg elsker mest ved min airfryer er, at jeg kan tilberede flere forskellige retter med op til 85 % mindre fedt, end hvis jeg brugte en klassisk frituregryde. Det gælder også for denne her crispy kyllingeburger. Grunden til det er, at den i stedet bliver "luftstegt" - heraf navnet Airfryer. Desuden varmer den meget hurtigt op, og alle retter kan laves på kort tid.
Se også disse opskrifter:
Pulled duck burger | Vegetarburger | Hjemmelavet burger
5 gode grunde til at købe en airfryer
- Maden kan tilberedes med op til 85 % mindre fedt
- Den indsats som maden tilberedes i kan gå i opvaskemaskinen (kæmpe win når man ikke gider vaske alt op i hånden) og den kan også vaskes lynhurtigt i hånden pga. non-stick belægning.
- Maden bliver hurtigere færdig både fordi det tilberedes i kortere tid, men også fordi airfryeren er lynhurtig til at varme op. Faktisk skal maden have cirka 20 % kortere tid i en airfryer og 15 grader mindre.
- Airfryeren bruger mindre strøm, så den er perfekt når man skal lave mindre portioner
- Den kan bruges til alt lige fra pommes frites, til pankopaneret kylling, til at tilberede grøntsager og sågar at bage i den
Crispy kyllingeburger
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)airfryer
Ingredienser
Paneret kylling
- 650 g kyllingebryst
- 2 æg
- 3 spsk (reklamelink)hvedemel
- 1 spsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk (reklamelink)hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 100 g pankorasp
- oliespray
Derudover
- 6 brioche burgerboller
- 1 pakke hjertesalat
- 3 tomater
- mayonnaise
- ketchup
Sådan gør du
Panering af kyllingen
- Halvér kyllingebrysterne på langs så du har to flade stykker kylling.
- Slå æg ud i en dyb tallerken.
- Bland hvedemel, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- Hæld panko rasp op i en tallerken.
- Vend kyllingeschnitzlerne først i melet, så i æg og til sidst i panko rasp.
Tilberedning i airfryer
- Spray lidt olie i bunden af kurven i airfryen og læg kyllingen ovenpå. Spray med lidt olie ovenpå kyllingen.
- Giv kyllingen 12 minutter ved 185 grader i din airfryer.
- Imens kyllingen tilberedes gør du salat og tomat klar. Skyl begge dele og skær tomaten i skiver. Du kan enten vælge at varme burgerbollerne på en brødrister i mellemtiden, eller i din airfryer når kyllingen er færdig.
Samling af burgeren
- Smør bollen med mayonnaise, læg salat på den ene side af bollen, så en sprød kyllingeschnitzel, ketchup og så skiver af tomat.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften!
- Prøv også at komme syltede rødløg og nogle skiver avocado i burgeren. Det er også super lækkert.
- Husk at få fat i en god oliespray, det gør det meget nemmere at dosere olien på kyllingen så der kun lige kommer en tilpas mængde på.
- Du kan også prøve min anden opskrift på en lækker parmesanpaneret kylling.
Cosori Airfryer Premium 5,5 l.
Jeg har i samarbejde med Cosori fået en Cosori Airfryer Premium 5,5 liter. Det er den største airfryer, som Cosori har i deres sortiment. Den har et maksimum på 2,2 kilo, men de har også en mindre udgave med et maksimum på 1,8 kilo.
Min airfryer har en flot lidt mat sort farve, hvilket gør at jeg ofte har den stående på køkkenbordet. Det kræver selvfølgelig lidt bordplads, men ellers kan du stille den væk i et skab, når du ikke bruger den - men det kommer man altså hurtigt til at gøre flere gange om ugen.
Airfryer - en lille varmluftsovn?
Hvad er forskellen egentlig på en airfryer og en varmluftsovn? Mange tror fejlagtigt at en airfryer blot er en lille varmluftsovn. Men der er den helt store forskel, at luften i en airfryer cirkulerer væsentligt hurtigere rundt, end det gør i en varmluftsovn. Netop det at luften cirkulerer hurtigere er med til at gøre, at tingene bliver sprøde uden på og saftige inden i og du dermed kan spare en stor del af fedtstoffet.
💭 Spørgsmål og svar til airfryer
Man kan putte en nærmest alt i sin airfryer. Du kan blandt andet prøvet at tilberede en steg, kylling, rejer, grøntsager og fisk i den. Du kan faktisk også bage brød og lave desserter i den! Hvis du vil se, hvad du kan putte i den, kan du tjekke Cosoris egne airfryeropskrifter. Ja, og denne her opskrift på sprød kyllingeburger er jo også lavet i den. Og så skal jeg nok løbende få mange flere opskrifter herinde på siden også.
Jeg vil helt klart sige, at det er pengene værd! Den får virkelig sit værd, hvis du bruger den flere gange i løbet af ugen til alle de forskellige opskrifter. Og den er helt perfekt til når du skal lave mindre portioner og det ville være lidt spild at varme den store ovn op.
I en Actifry er der en rørearm, der sørger for hele tiden at vende maden rundt. Så man ikke skal ryste f.eks. pomfrites undervejs. Til gengæld er det ikke så nemt at lave retter som f.eks. en hel kylling eller lignende. Jeg har prøvet begge typer og jeg er mest til en airfryer.
Vi er 2 voksne og 1 barn herhjemme, og vi har den store model fra Cosori på 5,5 liter. Cosori selv skriver, at denne model er til 2-5 personer, så det er nok den, man skal vælge til 4 personer. Og så kommer det jo også helt an på hvor meget mad man ønsker at lave i sin airfryer.
Min airfryer fra Cosori kan komme direkte i opvaskemaskinen. Det er desuden meget nemt også at vaske delene op i hånden, da overfladen er af non-stick materiale.
Ja, det kan du godt, hvis du vil mindske rengøringen endnu mere. Sørg bare for at bagepapiret ikke kan flyve op i varmelegemet.
Comments
No Comments