Disse crispy og spicy rejer er helt fantastiske! Jeg lover at du ikke kan stoppe med at spise når du først er gået igang. Især er de lækre sammen med den søde chilisauce. Saucen er rent faktisk så god at jeg kunne overveje bare at spise den med en ske.. Rejerne er helt lækre sprøde og med et hint af chili. Du kan servere rejerne som en forret, en snack eller som en del af en hovedret.
Crispy og spicy rejer
Justér antal3 personer
Ingredienser
Rejerne
- Smagsneutral olie til stegning
- 2,5 dl kærnemælk
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g (reklamelink)majsstivelse
- 1 æg
- 1 spsk chilisauce
- salt og peber
- 75 g pankorasp
- ½ tsk løgpulver
- ½ tsk (reklamelink)hvidløgspulver
- ½ tsk (reklamelink)tørret basilikum
- ½ tsk (reklamelink)tørret oregano
- 450 g medium/store rejer. Tigerrejer eller lignende. De kan både være rå eller kogte
Saucen
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk (reklamelink)sød chilisauce
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 1 tsk (reklamelink)riseddike, eller anden eddike
Sådan gør du
- Start med at lave saucen. Bland mayonnaise, sød chilisauce, honning og riseddike sammen i en lille skål. Sæt saucen på køl indtil du skal spise.
- I en stor skål blander du kærnemælk, mel, majsstivelse, æg, chilisauce, salt og peber.
- I en anden skål blandes pankoraspen, løgpulver, hvidløgspulver, basilikum, oregano, salt og peber.
- Sørg for at rense alle rejerne grundigt og pille alle skallerne af.
- Bland alle rejerne i skålen med kærnemælksblandingen.
- Vend nu alle rejerne i pankoblandingen.
- Opvarm olien i en gryde.
- Når olien er nået op på cirka 180 grader begynder du at lægge rejerne i olien. De er færdige efter cirka 2 minutter, når de er gyldne og crispy.
- Læg de færdige rejer på en tallerken med køkkenrulle på.
- Server rejerne sammen med saucen
Noter
Opskriften er fundet på damndelicious.net
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 554 kcal | Kulhydrater: 73 g | Protein: 42 g | Fedt: 10 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Louise skriver
Kan man spise dem kolde? - Alternativt varme dem op igen, hvis man laver dem om formiddagen? :-)
Louise Dam skriver
Nej, det tror jeg ikke. Men jeg har ikke prøvet.
Anne skriver
det ser virkelig lækkert ud, det må jeg hellere prøve. Men jeg har aldrig prøvet at "friture" stege før. Hvilken olie skal man bruge, kan man f.eks. bruge oliven olie?
Louise Dam skriver
Olivenolie er ikke godt til det. Jeg vil anbefale solsikkeolie eller rapsolie til det.
Annette skriver
Hej - kan man bruge alm mælk istedet for kærnemælk?
Louise Dam skriver
Det kan man muligvis godt, men jeg har ikke prøvet det.
Maja k skriver
Vil man evt kunne lave dem med kylling i stedet for? Eller tror du det bliver dumt? :-)
Louise Dam skriver
Det tror jeg faktisk ville blive meget lækkert :-)
Lisa skriver
De ser rigtig lækre ud, er der et alternativ til pankorasp ? har været en del steder og har ikke haft held til at finde det ;o/
Louise Dam skriver
Hej Lisa.
Jeg kan se at klidmoster har en opskrift på hjemmelavet pankorasp: http://klidmoster.dk/2011/08/hjemmelavet-panko-rasp.html
Lisa skriver
mange tak ;o)
Pia Carlsen skriver
Hvilke rejer er det du bruger, og de skal være rå eller hvad :)? - Det ser rigtigt lækkert ud!
Louise Dam skriver
Hej Pia
Jeg har brugt sorte rå tigerrejer. Du kan også godt bruge tigerrejer der er kogte i forvejen. Jeg opdaterer lige opskriften :-)
Christina Elisabeth skriver
Det ser alt for lækkert ud! Det må jeg kaste mig ud!! :)
KH http://christinaelisabeth.bloggersdelight.dk
Louise Dam skriver
Ja, gør endelig det Christina! :-)
Pernille skriver
Mums de ser virkelig lækre ud!!! Dem må jeg prøve en dag, haps :)
http://www.pernille-weidich.dk
Louise Dam skriver
Ja, det må du endelige gøre Pernille! :-)