I øjeblikket består min morgenmad af A38 eller naturel yoghurt med lidt hjemmelavet æblegrød i midten af skålen og toppet med lidt crunchy müsli. Kæresten spiser lidt müsli ovenpå havregrynene i stedet for f.eks. sukker. Og da jeg så en dag købte den sædvanlige kakao/chokolade müsli i netto så slog det mig at det måtte jeg da bare selv kunne lave. Som sagt så gjort, og her får I så opskriften på en fabelagtig god, knasende müsli med chokoladesmag. Du kan også prøve min anden opskrift på hjemmelavet müsli. Eller hvad med at lave din egen müslibar med nødder og kerner?
Crunchy müsli med kakao // Chocolate Granola
Justér antal1 glas
Ingredienser
- 2,5 dl (reklamelink)kokosolie
- 2,5 dl (reklamelink)honning
- 1,25 dl (reklamelink)kakaopulver
- 12 dl (reklamelink)havregryn
- 1 spsk vanilje ekstrakt/essens
- ½ tsk salt
- 100-200 g hakkede nødder, jeg brugte 50 g pecannødder og 50 g valnødder, men der kunne godt have været flere nødder i
Sådan gør du
- Opvarm olie og honning i en gryde. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt rundt. Fordel massen på en bageplade med bagepapir og bag müslien i ovnen i cirka 15 minutter. Hold øje med den undervejs, den må ikke blive brændt. Den skal stadig være lidt blød når du tager den ud. Når den køler af vil den blive sprød og hård. Rør et par gange i müslien imens den afkøler. Når den er helt kold gemmes den i en krukke, bøtte eller lignende med tætsluttende låg. Den burde kunne holde sig sådan i cirka 1 måned.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 glas | Kalorier: 8439 kcal | Kulhydrater: 1105 g | Protein: 192 g | Fedt: 417 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Fie skriver
Hvor mange kalorier er der ca. Pr. 100 g. ? :-)
Louise Dam skriver
Det har jeg desværre ikke udregnet.
Charlotte skriver
Hej 😊. Den müsli ser superlækker ud! Men mener du virkelig 1/2 spiseskefuld salt..? Det lyder af rigtig meget, og i den opskrift, du refererer til, står også tsp og ikke tbs..
Louise Dam skriver
Hej Charlotte, jo det tror jeg vidst du har ret i. Jeg har rettet i opskriften :-)
Henriette skriver
Hej:-) jeg lavede det igår, og det smager super godt! Men min kæreste siger at den umuligt kan være sund. Hvad mener du? Der er vel ikke sukker i kakaopulver.
Mvh Henriette
Louise Dam skriver
Nej, det er ikke sundt. Men hvis man bare bruger lidt ad gangen burde det være ok. Og nej, der er ikke sukker i kakaopulveret.
Christina elm pedersen skriver
Hej Louise
Kan man bruge alm vanilie sukker ??
Mvh christina
Louise Dam skriver
Ja det kan du sagtens :-)
Berit Ludvigsen skriver
Hej
Hvad er temp. på ovnen? 200? Alm. ?
Louise Dam skriver
Ja, 200 grader alm. ovn.
Ida skriver
Hejsa Louise.
Det ser virkelig, super lækkert ud!!!! Har bare lige et spørgsmål: er det muligt, at man kan bruge andet end kokusolie og har du evt. et alternativ?
Louise Dam skriver
Hej Ida
Jeg tror sagtens du kan bruge f.eks. solsikkeolie i stedet for.
Michael skriver
Brug smør som alternativ. Ikke frøolier. Bad for you.
Michaela skriver
Uuuha det ser nemt, hurtigt samt lækkert ud! Det må jeg prøve. Drøner i Netto!
Louise Dam skriver
Det lyder godt :-) Håber den blev ligeså god som forventet!
Matilde skriver
Mmmmmhh, virkelig lækker opskrift! Har lige lånt den til min blog, og selvfølgelig linket tilbage, hvis det er i orden ;-) http://definersundt.wordpress.com/2014/01/12/sprod-glutenfri-chokolademusli/
Louise Dam skriver
Hej Matilde
Dejligt du kunne lide den, og det er helt ok du har lånt den :-)