Her får du opskriften på den du ved nok kage. Den består af en klassisk svampet chokoladekage med kokosglasur på toppen. Nogen kalder den også for en chokoladedrømmekage, hvilket beskriver kagen ret godt.
Chokoladedrømmekage
Den du ved nok kage er en virkelig nem kage at lave, og så er den et hit hos de fleste. Det er en god idé at lade kagen køle helt af, før man skærer stykker af den. Så kan glasuren nå at sætte sig ordentligt.
Denne chokoladedrømmekage har åbenbart mange navne, for jeg er også stødt på, at flere kalder den for en guf guf kage. Jeg kan godt forstå, at man har givet den navnet guf guf kage, da den også er virkelig lækker!
Den du ved nok kage
Ingredienser
- 100 g smør
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 75 g (reklamelink)kakaopulver
- 1,5 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 200 g sukker
- 2 æg
- 3,5 dl kærnemælk
Sådan gør du
- Smelt smørret og stil det til side.
- Bland hvedemel, kakaopulver, natron og salt sammen i en skål og stil til side.
- Kom sukker og æg i en skål og pisk til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt kærnemælken lidt af gangen imens du pisker.
- Tilsæt det smeltede smør imens du pisker.
- Kom så alle de tørre ingredienser du blandede sammen i dejen. Vend det stille og roligt rundt.
- Kom bagepapir i en bageform på cirka 32x22 cm og sæt kagen i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 20 minutter. Tjek med et træspyd om kagen er færdig. Der skal ikke hænge dej på spydet, så er den færdigbagt.
- Lad kagen køle af.
Topping
- Smelt smørret i en gryde.
- Imens blander du kakao, flormelis og kokosmel sammen.
- Kom blandingen i det smeltede smør og kom også kaffen i. Rør godt sammen til en ensartet glasur.
- Fordel kokosglasuren ovenpå kagen.
Video
Prøv også min anden lækre opskrift på en chokoladekage med kokos-karamel topping.
Den du ved nok i brandepande
Kagen minder meget om den helt klassiske drømmekage, der er blot kommet kakao i. Der er både kakao i selve kagen men også i toppingen, hvilket giver den lækreste smag til kagen.
Netop fordi at det er en kage, de fleste kan lide, så kan du måske få brug for at kunne lave den til 20-25 personer af gangen. Det kan du også godt, hvis du bare ganger denne her opskrift på chokoladekage med kokosglasur med 2. Så passer mængderne nemlig med, at du kan bage den i en stor bradepande (sådan en der følger med ovnen).
Den du ved nok i bradepande skal dog have lidt mere i ovnen. Jeg vil tro, at du skal give den 5-10 minutter mere i ovnen, end hvad jeg har angivet i opskriften. En god ide er lige, at du stikker en træpind ned i kagen for at tjekke, om den er færdig. Hænger der kagedej på, så skal du give den mere, indtil at der ikke gør.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, din 'den du ved nok' kage kan sagtens fryses og tages op på et senere tidspunkt.
Christina skriver
Opskriften var super god⭐️ Men der er alt for mange reklamer (i hvert fald når man kigger på telefonen) til at jeg ikke kommer til at lave den med denne opskrift igen.
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne lide opskriften :-) Jeg er pt. ved at få min udbyder til at se på mængden af reklamer kontra indtægt og håber der kan fjernes lidt. Men reklamerne er desværre nødvendige for at jeg kan få siden til at løbe rundt med gratis opskrifter :-)
Karina Lægteskov-Hansen skriver
Hvis jeg bager den i alu-folie bakker, skal bagetid mon så kortes ned?
Louise Dam skriver
Ja, det er muligt den skal kortes en smule ned. Men tænker ikke det er så meget. Hold øje med den og stik i den for at se om den er færdig før tid.
Louise Maya skriver
Hvordan opbevares den natten over? På køkkenbordet med noget over, eller i køleskabet?
Louise Dam skriver
Jeg plejer at opbevare den på køkkenbordet.
Pia skriver
Den smagte virkelig fantastisk og opskriften er givet videre til flere⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋
Louise Dam skriver
Ej, hvor er det bare skønt at høre! Mange tak 🙏😍
Charlotte skriver
Kan man erstatte smøret i toppingen med noget andet? Har desværre ikke mere. 🙈
Louise Dam skriver
Hvis man ikke har noget imod margarinesmag kan man muligvis bruge det. Men umiddelbart så nej.