Da jeg holdte fødselsdag sidst havde jeg inviteret hele familien til brunch. Vi blev 12 personer i alt og jeg ville gerne lave en masse forskellige ting. Jeg synes, at brunch skal bestå af en masse små retter som man kan hapse af. Jeg lavede derfor ret mange forskellige ting - men jeg forsøgte ikke at lave for meget af hver ting, selvom det godt kan være svært at begrænse sig.
Herunder har jeg samlet det jeg serverede for mine gæster til brunch, og så er der et par ekstra forslag nederst. Fælles for de fleste retter er at de kan laves i god tid. Så hvis du heller ikke har lyst til at stå op kl. 6 søndag morgen fordi der kommer gæster til brunch, så prøv at se med her.
Brød og tilbehør til brød
Lækre hjemmebagte rundstykker tror jeg vidst alle kan blive enige om smager godt. Rundstykkerne kan laves flere uger i forvejen og blot fryses ned. Tag rundstykkerne ud af fryseren aftenen før og varm dem op i ovnen lige inden gæsterne kommer.
Husk at de fleste nok kun spiser 1 rundstykke - selvfølgelig afhængig af hvor meget der ellers er på bordet.
Tilbehør til rundstykkerne
Skiveost
Brie
Nutella evt. hjemmelavet nutella eller en sund version
Brombærsyltetøj
Du kan lave en hvilken som helst syltetøj/marmelade, som du kan lide. Jeg lavede en lækker brombærsyltetøj - men du kan få inspiration til andre marmelader her. Marmelade kan laves i god tid før, så det er lige klart til at sætte på bordet.
Nu er brunch jo både morgenmad og frokost på én gang. Så derfor synes jeg også der hører sig et godt rugbrød til. Du kan sagtens købe dig til et lækkert rugbrød - men du kan også bage det selv. Det kan sagtens bages nogle dage i forvejen.
Her kan du enten køber en leverpostej eller du kan lave den selv. Den skal blot lunes i ovnen og der skal steges bacon til den. Anret den på en tallerken eller et fad sammen med den sprøde bacon.
Diverse lækkerier
De fleste er vilde med frikadeller. Sørg for at lave dem så små som muligt så man lige kan hapse et par stykker. Frikadellerne kan laves i god tid inden og så fryser du dem blot ned. Tag dem op af fryseren aftenen før og på selve dagen luner du dem i et ovnfast fad i ovnen.
Pølsehorn er super lækre, men spiser man et almindeligt pølsehorn så er man jo næsten helt mæt. Derfor skal du lave disse lækre mini pølsehorn - de er nemmere lige at hapse. Lav pølsehornene i god tid i forvejen og frys dem ned. Tag dem op af fryseren aftenen før og lun dem i ovnen inden de skal serveres.
Røræg er næsten noget der hører sig til en god brunch. Jeg serverede både bacon og cocktailpølser sammen med. Det skal helst laves på dagen, men det kan godt lige varmes lidt op i ovnen i et ovnfastfad.
Frisk frugt
Køb lidt forskellig frisk frugt, skær det ud og anret på fade eller tallerkener. Det kunne f.eks. være æbler, vindruer eller melon.
Yoghurt eller skyr med müsli
Køb en naturel yoghurt eller skyr og server den sammen med en lækker müsli eller granola. Den kan enten være hjemmelavet eller købt. Server den i nogle små glas eller skåle - husk at man gerne vil smage mange ting - så de skal være så små som muligt.
Drikkevarer
Kakaomælk
Juice
Vand
Kaffe
The
Sødt
På et rigtigt brunchbord hører der sig også noget sødt. Her er der jo masser at vælge imellem. Men her er de to ting jeg serverede.
Vafler er jo et rimelig klassisk valg til en brunch. Jeg valgte at lave dejen klar og så bagte jeg vaflerne når gæsterne var klar til at spise dem. Hvis man laver det mere som en brunchbuffet, så kunne gæsterne jo også selv bage vaflerne.
Kanelsnegle passer også godt til en brunch synes jeg. Det gode ved kanelsneglene er at du kan lave dem i rigtig god tid før, fryse dem ned og så tager du dem ud af fryseren aftenen før og luner dem i ovnen inden de skal serveres.
Hvad kan man ellers servere til brunch?
Ovenstående var hvad jeg serverede til min brunch, herunder får du lige et par ekstra forslag til ting man også kan servere til brunch.
Comments
No Comments