Hvem elsker ikke en lækker lun æbletærte? Jeg gør i hvert fald! Og denne her er simpelhen så god, og så er den samtidig virkelig nem at lave. Lige nu er æblesæsonen på sit højeste, så skynd dig ud i haven (hvis du da har sådan en, ellers er det ned i supermarkedet) og find nogle lækre æbler, og så er det bare med at komme igang med at bage.
Hvis du nu har høstet rigtig mange æbler, så synes jeg helt sikkert du skal tage et kig på mine andre opskrifter med æbler. Det kunne f.eks. være min lækre æblesmør eller måske min anden virkelig lækre æbletærte.
Den nemmeste æbletærte med smuldredej
Justér antal1 stk.
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl æblerne, skær dem i skiver og fordel dem i et tærtefad.
- Bland smør, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
- Fordel dejen over æblerne i mindre 'klatter'.
- Hak mandlerne groft og bland dem med kanel.
- Fordel mandler og kanel oven på dejen.
- Bag tærten ved 180 grader i cirka 25-30 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 kage | Kalorier: 2154 kcal | Kulhydrater: 286 g | Protein: 27 g | Fedt: 109 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Sidsel skriver
Hej.
Det er nok mig, der ikke kan få øje på det, men hvor mange personer er opskriften beregnet?
Vh. Sidsel
Louise Dam skriver
Hej Sidsel
Hvis du regner med 4-6 personer passer det :-)
Hilsen Louise
Anne-Lise Adamsen skriver
Hej Louise.
I weekenden havde jeg besøg af kolleger, jeg ikke havde set i over 30 år.
En af dem havde æbletærte fra din opskrift, og den var mega god. 👍
Jeg vil spørge, om du tror man bruge blommer i stedet for æbler, og evt.
hasselnødder i stedet for mandler ?
Jeg blander flødeskum med lidt creme fraiche, det gør flødeskummen frisk.
Mvh
Ala 🙂
Louise Dam skriver
Kære Anne-Lise
Det lyder sørme som et dejligt besøg. Der må have været meget at snakke om :-)
Fantastisk at det lige var min opskrift der var blevet brugt til tærten. Jeg er sikker på den også vil være lækker med blommer og hasselnødder. Måske skal du så undlade kanel?
Jeg blander også nogle gange flødeskum og creme fraiche til sådanne frugttærter. Det giver nemlig en dejlig frisk flødeskum.
Hilsen Louise
Lene HZR skriver
Jeg elsker din æble-crumble/smuldrekage :-) Det er den jeg søger efter, på nettet, HVER gang. Jeg har fået så meget ros for den, af glade gæster, der ofte har bedt om opskriften. Både creme fraiche og vanilleis er skønt til.
Nu skal jeg da lige lave den igen, for første gang dette efterår - og det bliver helt sikkert ikke den sidste! :-)
Louise Dam skriver
Hej Lene
Hvor er det bare dejligt at høre! Jeg er også selv helt vild med den, og laver den også HVERT år. Jeg har allerede lavet den én gang i denne æblesæson :-)
Hilsen Louise
Lise Madsen skriver
Der står 50 g mandler i opskriften, men i videoen, står der 25 g. Hvad bruger du
Louise Dam skriver
Det er en fejl i videoen, det er først nu jeg er blevet opmærksom på det. Der skal bruges 50 g mandler :-)
Sofie Bock skriver
Fik den hos en venindes forældre her i weekenden. Gal den smager godt. Måtte bare have opskriften. Utroligt hvor simpelt det er at lave og smager så fantastisk.
Louise Dam skriver
Hej Sofie
Hvor er det bare dejligt at høre - det er virkelig også en af de opskrifter jeg laver igen og igen!
Sandra Henriksen skriver
Kan man lave den på forhånd og stille den i køleskabet (Inden gæsterne kommer) og først bage den senere når den skal bruges? Mvh.
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens :-)
Lisbeth skriver
Kan man lave den med rabarber i stedet for æbler? Og så måske undlade kanel?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg bestemt godt man kan!
Karin Norlander skriver
Denne æbletærte laver jeg tit .... mine gæster elsker den .
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre! :o)
Bettina skriver
Put lidt marcipan i tern i smuldredejen. Det smager fantastisk!
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Kristina Winther Sejrup skriver
Hvilke æbler bruger du?
Louise Dam skriver
Bare dem jeg lige har. Men gerne nogle der er lidt syrlige.
Ida skriver
Har nu lavet din spidskål salat 2 gange de sidste dage..... Mums den er god
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Marie skriver
Hvor mange personer er én Portion til ca?
Louise Dam skriver
En tærte burde række til 4-6 personer.
Lene Hougs skriver
Hej Louise
Lavede crumble forleden - fra bladet sæson (kan googles) - det var deres junior-opskrift :-) Der kom man kardemomme, ingefær og kanel ned til æblerne og man tilføjede også groft revet marzipan til crumblen. Havde også kagen stående "startklar" på køkkenbordet til ovnen blev ledig - det gik fint og vi fik nybagt crumble til eftermiddagsteen - mums.
Louise Dam skriver
Det lyder også rigtig lækkert Lene.
Mathias skriver
Det der er fedt ved en opskrift er at man har en "base" at gå ud fra.
Jeg følger stort set aldrig hvad der står (når jeg en sjælden gang i mellem har brug for en), men bruger den som en guideline.
Det jeg vil frem til er at det er en fantastisk "base" !
Jeg lavede den med müsli i stedet for havregryn. Og halvdelen af sukkeret blev erstattet med brun farin.
Så i stedet for at drysse kanel på toppen, "masserede" jeg æblerne med det.
Tak for opskriften! ^_^
Louise Dam skriver
Skønt at høre, det lyder lækkert! :-)
Henriette skriver
Dejligt med en nem og hyggelig kage. Den var lækker og det var nemt at lave fordi du har så fine billeder som følger opskriften.
Smukke fotos i det hele taget. Tager du dem selv?
Louise Dam skriver
Hej Henriette.
Godt du kunne bruge opskriften, og synes den var nem at følge. Ja, jeg tager alle mine billeder selv, så jeg er glad for du synes om dem :-)
Hilsen Louise
Birgitte skriver
Super god opskrift. Har bagt den med blommer, det bliver den ikke ringere af!!!
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert med blommer!
Marie skriver
Jeg synes det er nemmere at skære den i tern, og nemmere at tage af hærgen når den er færdig.
P skriver
JEG BAGTE DEN IGÅR EFTERMIDDAGS! DEN ER SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOD.
TAK FOR OPSKRIFTEN.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre. Jeg er også helt vild med den :-)
Anne Hansen skriver
Hejsa
Kan den laves om aften og bages næste dag?
Kh Anne
Louise Dam skriver
Ja, det kan den sagtens :-)
Gibo Cocdor skriver
Har tænkt på at servere denne lækker æbletærte for nogen gæster - men problemet er at een af dem har nødde/mandelallergi - kan de undlades ?
Louise Dam skriver
Ja, det kan de nok godt. Men det giver en lækker crunch til kagen.
Maiken skriver
Hvilken kage serverer du for uventede gæster? Æblecrumble-tærte fra Louises madblog.
Alt hvad jeg skulle bruge havde jeg jo hjemme og vupti en lun lækker sag kunne serveres til kaffen da gæsterne kom en time senere :-)
Tak for en god opskrift
Louise Dam skriver
Hej Maiken
Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg er også selv helt vild med denne æbletærte. Den er så hurtig lige at bikse sammen :-)
Hilsen Louise
Ina skriver
Hej!
Jeg skal lave en æbletærte og faldt over din, den lyder nemlig rigtig lækker - og nem at lave :-)
Jeg har bare et spørgsmål. Hvor stort er dit tærte fad? Mit fad er nemlig ret stort, så måske jeg skal lave portionen lidt større end i din opskrift.
Håber du kan hjælpe mig!
Hilsen Ina
Louise Dam skriver
Hej Ina
Det tærtefad jeg har brugt her er cirka 25 cm i diameter. God fornøjelse :-)
Hilsen Louise
Kristina skriver
Kan ma måske tilsætte lidt marcipan?
Louise Dam skriver
Det tror jeg bestemt ville være lækkert!
Maria skriver
Hey Louise
JPEG bor I England til daglig, så æble kage/crunble er jo et stort hit herovre!
Jeg har kigget langt efter en god Engelse opskrift - så googlede lidt påmDansk og fandt din/denne her
Helt uovertruffen - stort hit og super super nem
Når den er bagt, kan den så fryses?
Hvis jeg bager den om morgnen, kan jeg så opvarme den igen til gæsterne om aftnen? Og på hvor mange grader?
Tusind tak!
Maria
Louise Dam skriver
Hej Maria
Er glad for du kunne bruge opskriften. Jeg synes også den er virkelig god. Og det bedste er jo at den også er super nem. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den ned eller opvarme den. Men jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne det. Alternativt kan du lave tærten om morgenen og bare vente med at bage den om aftenen. Det tror jeg ville fungere helt fint.
Hilsen Louise
Maria skriver
Super, det prøver jeg
Tak
Lene skriver
Hej Louise
Planlægger at begive mig ud i din opskrift men tænker om man kan erstatte mandlerne med noget andet?
:-) Lene
Louise Dam skriver
Hej Lene
Vil tro du sagtens kan bruge alle andre nødder end mandler til æbletærten. Det er bare smag og behag.
Jakob Georg Nielsen skriver
Hej Louise! Ville bare lige smide en kommentar på denne opskrift!
Jeg har i skrivende stund den 3. kage af denne slags i ovnen på blot en enkelt måned! Super lækker kage som altid efterlader enhver kage-/æbleelsker et kæmpe smil på læben :)
Louise Dam skriver
Ej, hvor lyder det bare dejligt! Jeg har også bagt den rigtig mange gange. Især fordi den bare er super nem og hurtig at lave :-)
A+K skriver
Crumble holder bare altid, især om efteråret - rigtig nemt og rigtig lækkert.
- Anne
Louise Dam skriver
Helt rigtigt! Det er både nemt og lækkert, så bliver det ikke bedre :-)