Det vigtigste ved et blødkogt æg er, at hviden skal være fast og blommen skal være blød. For at tilberede det perfekte blødkogte æg er det vigtigt, at æggene kommer direkte i kogende vand, og ikke i koldt vand. På den måde bliver hviden helt fast uden æggeblommen når at få varme og dermed stadig er helt blød og flydende. Når ægget er kommet i det kogende vand så skal det have 5 minutter. Det er den idéelle tid for et perfekt blødkogt æg.
Prøv også disse opskrifter:
Bagt avokado med æg | Panini med æg og bacon til morgenmad | Æggesalat
Den tid et blødkogt æg skal koge afhænger af æggets størrelse. Æg købes normalt i enten størrelsen S, M/L eller L/XL.
Det perfekte blødkogte æg
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Lille gryde
Ingredienser
- Æg, M/L
- Vand
- Salt
Sådan gør du
- Hæld vand i en gryde så der er lige over 1 cm vand i gryden.
- Læg låg på gryden og sæt vandet til at koge.
- Læg æggene i gryden når vandet koger. (Sørg for æggene ligger i ét lag i gryden)
- Kog/damp æggene under låg i 5 minutter. Så er blommen helt flydende - du kan give det 15-30 sekunder til, hvis du vil have en lidt fastere blomme.Husk tiden vil ALTID afhænge af størrelsen på dit æg. Jeg bruger str. M/L æg.
- Hæld koldt vand over æggene i cirka ½ minut.
- Server det blødkogte æg med friskkværnet salt og spis det med en teske.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Kogetid for blødkogt æg
Den korrekte kogetid for et blødkogt æg er cirka 5 minutter for et æg der er størrelse M/L. Hvis du koger et mindre æg skal du regne med cirka 4 minutter og hvis du koger et større æg har et blødkogte æg en lidt længere kogetid på cirka 6 minutter.
Comments
No Comments