Min datter er lige fyldt 5 år, og til hendes fødselsdag ønskede hun sig en enhjørningkage med jordbær. Så måtte jeg jo i køkkenet og trylle, og jeg synes simpelthen den her kombination af en talkage og enhjørningekage blev så flot!
Leder du efter en opskrift på en kage til en børnefødselsdag? Så tror jeg virkelig denne kunne være et hit. Det var den i hvert fald herhjemme.
Selve kagen lavede jeg som en mazarinkage, som blev skåret ud som et 5-tal og derefter sprøjtede jeg en lækker vaniljecreme med hvid chokolade ovenpå kagen. Til sidst er den pyntet med jordbær, hindbær, små marengskys, maltesers rullet i glimmer, krymmel, og sure slikbånd, der skulle ligne små regnbuer.
Til sidst er der også pyntet med et fint enhjørningehorn, som jeg har lavet i marengs. Jeg synes virkelig det blev fint og en helt perfekt fødselsdagskage til børn.
Enhjørningkage
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Sprøjtepose
- Rund tyl
Ingredienser
Vaniljecreme med hvid chokolade
- 1 blad (reklamelink)husblas
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- ½ spsk sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 30 g (reklamelink)glukosesirup
- 100 g (reklamelink)hvid chokolade
- 2 dl piskefløde
Pynt
- jordbær
- hindbær
- maltesers
- spiseligt glimmer
- små marengs
- (reklamelink)enhjørning krymmel
- enhjørningehorn, mit er lavet af marengs, men kan også købes.
- regnbuefarvede syrlige slikbånd
- andet slik i passende farver (f.eks. skumfiduser)
Sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk smør og sukker luftigt.
- Riv marcipanen, og tilsæt den sukker og smør.
- Pisk æggene i ét ad gangen og pisk indtil massen er samlet.
- Vend melet i dejen.
- Hæld dejen i en form på cirka 34 x 24 cm med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader alm. ovn. i cirka 40 minutter.
Vaniljecreme
- Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Hak den hvide chokolade.
- Skrab kornene fri fra vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
- Varm 1,5 dl piskefløde, glukosesirup, vaniljesukker og den tomme vaniljestang op til kogepunktet.
- Kom den udblødte husblas i den varme fløde og rør rundt til den er helt opløst.
- Hæld fløde over den hvide chokolade ad to omgange, hvor du rører rundt imellem. Stavblend massen og tilsæt 2 dl piskefløde (kold), stavblend igen.
- Sæt på køl i en lufttæt beholder. Gem cremen på køl i mindst 3 timer. Gerne natten over.
Pynt af kagen
- Læg din talskabelon ovenpå din kage og skær rundt om tallet med en savtakket kniv.
- Tag din kolde creme ud af køleskabet og pisk den luftig med en elpisker. Pas på ikke at overpiske den så den skiller.
- Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Fordel cremen i dutter rundt på kagen.
- Pynt kagen med alt den fine pynt du har klargjort.
Video
Enhjørningehorn til kagen
Det der gør talkagen her til en enhjørningekage er jo enhjørningehornet. Jeg har lavet mit horn af marengs, som er farvet i forskellige farver og så sprøjtet ud på en bageplade og sat på et grillspyd. Det synes jeg fungerede rigtig fint! Min datter var i hvert fald ikke i tvivl om at det var en enhjørningkage. Jeg laver snart en lille guide til hvordan du laver hornet.
Men gider du ikke stå og lave dit eget horn til kagen kan du også f.eks. købe et (reklamelink)enhjørning kagelys og komme det på kagen. Man kan også få noget (reklamelink)kagepynt i pap, som ligner horn og ører på en enhjørning.
Talkage eller bogstavkage
Du kan helt selv bestemme om du ønsker kagen skal laves som en talkage eller som en bogstavkage. Det er helt samme proces.
Skabelon til talkage
Til denne enhjørning talkage har jeg faktisk blot selv tegnet tallet på et stykke A4 papir og klippet det ud. Men synes du det er for svært kan du blot printe et tal ud i stedet for.
Forbered kagen dagen før
Bag mazarinkagen
For at lykkes med enhjørningekagen vil jeg anbefale dig at gå i gang med den dagen før. Bag din mazarinbund og opbevar den ved stuetemperatur i tætlukket emballage. Jeg har et silikonelåg jeg kan komme ovenpå min bageform.
Lav cremen
Lav også cremen klar dagen før, så den kan stå og køle ned i køleskabet til dagen efter.
Gør pynten klar
Du kan selvfølgelig også sagtens rulle maltesers i glimmer dagen før. Kom dem blot i en bøtte sammen med den farve spiselige glimmer du ønsker. Jeg har brugt (reklamelink)en rosa glimmerstøv. Så ryster du bare det godt sammen og gemmer dem til dagen efter.
Derudover så lavede jeg også marengshorn og regnbuemarengs klar dagen før, så det bare var lige til at gå i gang med at pynte kagen. Jeg har brugt denne opskrift på marengs, og har så bare delt den i 4 og farvet tre af dem i lilla, lyserød og gul med (reklamelink)pastafarve. Hvis du ikke gider lave marengsen helt fra bunden kan du købe (reklamelink)et brev marengspulver, der blot skal piskes med vand.
Comments
No Comments