Fasan er nok ikke det der bliver serveret mest af herhjemme. Men det er nok mest fordi de ikke lige ligger klar nede i køledisken. Men da jeg blev tilbudt at købe et par fasaner af en kollega så sprang jeg til med det samme. Jeg var selvfølgelig lidt på bar bund med hvordan sådan nogle fugle skulle tilberedes. Jeg søgte lidt rundt på nettet og kiggede på et hav af opskrifter til sidst endte jeg op med denne opskrift i stegeso.
Du kan også prøve min anden lækre opskrift på cuvettesteg med mornaykartofler og salat.
Jeg har viklet bacon rundt om fasanerne, da de ellers godt kan risikere at blive tørre. Derudover er der også godt med væde i stegesoen så de slet ikke bliver tørre. Opskriften er forholdsvis simpel, og når fasanerne først er i ovnen passer de sig selv. Hvis du elsker denne her opskrift, kan du også prøve at lave kylling i stegeso.
Fasan i stegeso
Ingredienser
- 2 hele fasaner
- 2 pakker bacon i skiver
- 1 rødløg
- 3 gulerødder
- 2 tomater
- Timian
- Salt
- ¼ liter piskefløde
- ¼ liter vand
- Kulør til saucen
Serveres med
- kartofler
- Vindruesalsa
Sådan gør du
- Fyld stegesoen med vand og lad den stå med vandet i cirka 15 minutter.
- Rens fasanerne grundigt og del dem i lår og bryst.
- Vikl baconskiverne omkring fasanstykker og snør det eventuelt fast med madsnor.
- Hæld vandet ud af stegesoen.
- Skræl rødløget og skær det i grove stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne og skær også dem i grove stykker. Placer det hele i stegesoen.
- Krydr med salt og timian.
- Hæld piskefløde og vand og grøntsagerne.
- Brun fasanerne på panden på alle sider.
- Placer fasanerne ovenpå grøntsagerne og sæt stegesoen i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time.
- Når fasanerne er færdige hælder du væden igennem en sigte og ned i en gryde.
- Kog væden op og tilsæt lidt kulør. Du kan eventuelt jævne den lidt hvis den ikke blive tyk nok af at koge ind.
- Server fasanen sammen med saucen, små kartofler og evt. en vindruesalsa.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Elsebeth skriver
Hej :-). Kan man ikke spise grøntsagerne fra stegesoen? Eller de er måske udtjente? Mvh Elsebeth
Louise Dam skriver
Jeg tror ikke der er meget smag tilbage i dem - så de er nok lidt kedelige. Men hvis man måske serverer en kartoffelmos til istedet, så kunne grøntsagerne komme med i mosen.
Rasmus skriver
Man kan blende grøntsagerne sammen med stegeskyen - så har man en fantastisk, jævnet sovs :-)
Louise Dam skriver
Mange tak for et rigtig godt tip, det vil jeg prøve! :-)
Hans Lützhøft skriver
Hvad er det tilbehør der er vist - det er druer og rødløg, men hvad mere og hvilken dressing?
Vh Hans
Louise Dam skriver
Hej Hans, jeg kan se jeg har glemt at linke til opskriften i indlægget. Det er en vindruesalsa og du finder opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/vindruesalsa/