Så er det gået hen og blevet fastelavn igen, og selvom jeg ikke klæder mig ud og slår katten af tønden mere, så betyder det ikke at jeg ikke spise fastelavnsboller! Sidste år lavede jeg en helt klassisk gammeldags fastelavnsbolle. Det er den opskrift jeg har bygget videre på her. Jeg har skåret ⅓ af smørret væk og så er der tilføjet hakket chokolade og mandler til cremen, hvilket var virkelig lækkert! Så skynd dig og få bagt årets fastelavnsboller.
Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade
Justér antal12 stk.
Ingredienser
Dej
Vaniljecreme
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. (reklamelink)majsstivelse
- 1,5 dl mælk
- kornene af ½ vaniljestang
- 50 g hakkede mandler
- 50 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Bland mel og sukker sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
- Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
- Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet og tilsæt evt. lidt mere mel. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
- Imens laves cremen: Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
- Hak chokoladen og mandlerne og bland det sammen med vaniljecremen.
- Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul/tryk stykkerne flade og læg ca. 2 tsk. cremeblanding på hvert stykke.
- Fold stykkerne sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (sørg for at de lukker helt tæt!). Pensl dem derefter med æg, og lad dem hæve en halv time.
- Bag dem ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
- Lad dem køle af på en bagerist og smør dem med glasur.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 233 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 6 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Christina Sommer skriver
Hej😊
Jeg bruger tit dine opskrifter, de er nemme og forståelige synes jeg😊
Kan disse fryses?
Mvh Christina
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-) Jeg har faktisk ikke prøvet,men det vil jeg tro de kan.
Eva Papsø skriver
Dem vil jeg prøve imorgen. ser så lækre ud. chokolade i cremen lyder også spændende.
Louise Dam skriver
Hej Eva
Ja, gør endelig det - de var så lækre! :-)
stephanie skriver
Mums :-)
Har lige læst din fine blog fra ende til anden, og meldt mig som fast læser. :-)
Louise Dam skriver
Hej Stefanie, det lyder som noget af et projekt :-) Velkommen til bloggen, og håber du bliver hængende :-)