Her kan du finde en dejlig nem og lækker opskrift på fastelavnsboller med karamel og hindbær. De er super nemme at lave, da du køber frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som du så bager. Så fylder du blot dine fastelavnsboller med hindbærskum og en lækker creme lavet på karamelchokolade.
Fastelavnsboller med hindbærskum
Jeg elsker at lave fastelavnsboller, de smager bare SÅ godt. Det er i ugerne op til fastelavn muligt at finde en masse forskellige hos bagerne landet over. Dog synes jeg også, at der er noget hyggeligt ved at lave dem selv. Så kan man jo få dem med det fyld, som du allerbedst kan lide.
Her køber du selve fastelavnsbollen på frost, hvilket gør dem ret nemme at lave. Du bager blot bollerne, og så fylder du den med både karamelcreme og hindbærskum. Der er fire styk i sådan en pakke, og denne her opskrift passer lige netop til det.
Se også disse opskrifter:
Fastelavnsboller med creme | Nemme fastelavnsboller med kaffecreme og karamel | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum
Nemme fastelavnsboller med karamel og hindbær
Selve cremerne er meget simple at lave. Den ene er karamelcremen, som du laver ved at smelte (reklamelink)karamelchokolade (reklamelink) og fløden sammen. Den lader du stå på køl, indtil at den er helt kold, hvorefter den piskes til en blød skum. Den anden laver du ved at vende hindbærkompot sammen med flødeskum til du har en luftig hindbærflødeskum.
Fastelavnsboller med karamel og hindbær
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl 12 mm cirka størrelse
- (reklamelink)Bagepensel
- Husholdningsfilm
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
- 4 stk frosne fastelavnsboller, Mette Munk, Hatting eller lignende
- 1 æg, til pensling
- 8 friske hindbær
Karamelcreme
- 150 g (reklamelink)karamelchokolade
- 2,5 dl piskefløde
Hindbærskum
- 150 g frosne hindbær
- 1,5 spsk sukker
- 2,5 dl piskefløde
Pynt
- (reklamelink)frysetørret hindbær
- (reklamelink)karamelchokolade
Sådan gør du
Karamelcreme - Start dagen før!
- Kom piskefløden i en lille gryde og opvarm den til kogepunktet. Tag den af varmen.
- Kom din karamelchokolade i den varme piskefløde og rør rundt til den er helt smeltet.
- Hæld det i en skål og kom husholdningsfilm over skåle og helt ned til karamelcremen. Stil den i køleskabet til dagen efter eller til den er kølet helt ned.
Hindbærskum
- Opvarm hindbær og sukker i en lille gryde og lad det småsimre i cirka 10 minutter eller indtil bærrene er helt kogt ud. Hæld i en skål eller dyb tallerken og stil på køl.
Fastelavnsbollerne
- Tag de frosne boller ud af pakken og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
- Bag bollerne efter anvisningen på pakken og lad dem derefter afkøle.
Samling af fastelavnsbollerne
- Pisk din karamelcreme luftig med en elpisker og kom den i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm. Kom på køl til den skal bruges.
- Pisk fløden til flødeskum og vend lidt af skummen i skålen med de kogte hindbær. Bland det godt sammen og hæld derefter det hele over i flødeskummen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber, så luftigheden bibeholdes i skummen. Fordel hindbærskummet i en sprøjtepose med en tyl. Jeg bruger en stjernetylle 12mm. Kom på køl til den skal bruges.(Du kan komme lidt hindbærsyltetøj i, hvis du synes den skal smage mere af hindbær)
- Halvér dine fastelavnsboller.
- Kom et helt hindbær i midten af din fastelavnsbolle.
- Sprøjt med karamelcremen omkring hindbærret.
- Sprøjt så med hindbærskummen og kom toppen af bollen ovenpå.
Pynt
- Pynt fastelavnsbollerne ved at smelte lidt karamelchokolade, som du smører en lille klat på bollen af og drysser med frysetørret hindbær. Sæt en dut med hindbærskummen og kom et friskt hindbær på til slut.
- Servér fastelavnsbollerne med det samme eller opbevar dem i køleskabet.
Video
Tip til opskriften!
- De kan godt holde sig i op til en dags tid, men de er klart bedst, når de lige er blevet lavet.
- Det er bedst at opbevare de færdige fastelavnsboller med karamel og hindbær på køl. Du kan evt tage dem ud 10 minutter før servering.
- Hvis du ikke er så meget til hindbær, kan du også sagtens bruge nogle andre bær i din kompot. Det kunne f.eks. være brombær eller blåbær.
- Hvis du hellere vil lave en anden variant af fastelavnsboller, så har jeg gennem tiden lavet flere forskellige opskrifter. Se alle mine opskrifter på fastelavsboller her.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg har købt mine på Nemlig.com, men jeg ved, at man også kan få dem i flere fysiske supermarkeder herunder Salling Group. De ligger på frost sammen med det andet brød og bagværk. Der findes både nogle fra Mette Munk og fra Hatting.
Du kan købe karamelchokolade i flere af de større supermarkeder. Jeg ved, at der er en fra Odense Marcipan, hvor du køber det i en lidt mindre pose. Alternativt kan du bestille (reklamelink)gold chokoladen fra Callebaut (reklamelink) - det er den jeg selv bruger.
Comments
No Comments