Her kan du finde en nem opskrift på paneret fiskefilet. De hører sig særligt til frokostbordene omkring jul og påske, hvor mange serverer en rødspættefilet. Server den som den er eller på et lækkert hjemmebagt rugbrød. Top din panerede rødspætte med en skrive citron for at give lidt syrlighed og en omgang remoulade.
Man kan næsten dufte den, bare ved at se på billedet af den sprøde paneret fiskefilet. Jeg panerer dem i en blanding af mel, æg og rasp der er med til at gøre dem dejligt sprøde. Når de er paneret steger jeg dem i smør på panden, da jeg synes, at de bliver lækrest sådan.
Jeg steger dem i smør og olie, da jeg synes, at smørstegte fiskefilet smager bedst. Man skal endelig ikke være nærig med hverken olien eller smørret. Der skal altså noget fedtstof til at gøre dem lækre gyldne og sprøde. Jeg bruger ofte en olivenolie, men du kan også sagtens bruge en raspolie, hvis du har det.
Prøv også disse opskrifter:
Hjemmebagt rugbrød | Rejesalat | Hønsesalat
Jeg kan anbefale dig at købe en god remoulade hos slagteren, hvis du vil have det ekstra lækkert. Der er bare mere smag i sådan en, end hvis du køber en helt billig en i supermarkedet. Alternativt kan du lave den selv og servere den til din rødspætte, hvis du vil prøve det af. Du kan også prøve at lave sprødstegt mørksej på rugbrød.
Fiskefileter - panerede rødspætter
Ingredienser
- 4 (reklamelink)rødspættefileter
- 1 æg
- 1 dl (reklamelink)hvedemel
- salt og peber
- 1,5 dl (reklamelink)rasp
Til stegning
- smør
- olie, olivenolie eller rapsolie
Serveres med
- Citron
- Remoulade
- Rugbrød eller kartofler
Sådan gør du
- Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
- I en anden dyb tallerken kommer du hvedemel, salt og peber
- I en tredje dyb tallerken kommer du raspen i.
- Vend først rødspættefileterne i melblandingen, så æg og dernæst rasp. Gør det med alle fiskefileterne.
- Opvarm en pande med smør og olie og stag fiskefileterne ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
- Servér de lune fiskefileter til frokost på rugbrød sammen med remooulade og citron. Eller til aftensmaden med kogte kartofler og smørsovs. (og remoulade og citron)
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du kan også vælge at panere din rødspættefilet i rugmel i stedet for i rasp. Det er der også mange der synes er lækkert. Her bliver fiskefileten dog ikke ligeså sprød som med rasp.
- Fiskefileter kan både serveres til frokost på rugbrød, men de er også super lækre at servere til aftensmad sammen med små kogte nye kartofler, og en persillesovs eller en smørsovs. Smørsovs laves blot ved at smelte smør på panden du har stegt dine rødspætter på.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften på fiskefilet
Man kan vælge at stege sin fisk i både olie og smør eller en blanding. Jeg bruger gerne en blanding, og her bruger jeg altid en rigtig smør og ikke den smørbare.
Det kan man i teorien godt, men jeg har ikke prøvet det med denne opskrift. Jeg synes helt klart, at rødspætter lavet på panden smager bedst.
Man bruger rødspætte, sej eller en skrubbe, når man laver dem. Det mest originale er dog rødspættefilet.
Hvis du har forberedt dine fiskefileter før de skal serveres og gerne vil servere dem lune, kan du godt opvarme dem. Du kan stege dem ganske kort på panden, således at de ikke får alt for meget. Ellers kan du lune dem i ovnen ved lav varme, evt. overdækket med stanniol.
Comments
No Comments