Forret: Lakseroulade med rejer, flutes og rød dressing
Lakseroulade
6 personer
Ingredienser
Rouladen
225 g. røget laks
200 g. laksefilet
4 spsk. creme fraiche 9 %
3 blade husblas
Salt
1 tsk citronsaft
Dressing
Cremefraiche
Ketchup
Citronsaft
Salt
Paprika
- Den ferske laks koges ca. 10 minutter. Efter kogning skal laksen afkøles.
- Husblas sættes i blød i koldt vand. (Følg anvisning på pakken)
- Den røgede laks lægges lagvis på et stykke bagepapir, så der dannes en firkant ca. 30 cm bred og 15 cm høj.
- Når den kogte laks er afkølet skal der laves en laksemousse. Laksen findeles med en håndmixer. Den findelte laks tilsættes creme fraîche og der smages til med salt og citron.
- Den udblødte husblas knues fri for vand og smeltes over vandbad eller i microbølgeovn. (Følg anvisning på pakken) Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.
- Laksemoussen smørres oven på den røgede laks. (Et lag på ca. 1 cm)
- Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle. Brug bagepapiret til at skubbe med. Når laksen er rullet sammen, foldes bagepapiret omkring lakserouladen så der holdes sammen på denne.
- Lakserouladen lægges i fryseren og skæres i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse og kan anrettes på fad eller tallerkner. Optøes og er klar til servering. (Skæres ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab)
- Ingredienserne til dressingen røres sammen, smag dig frem til hvordan du kan lide den.
Jeg serverede lakserouladen oven på lidt salatblade, med lidt rejer og dressing og hjemmebagte flutes til.
Fra denne side.
Flutes
Ingredienser
4,5 dl. vand
25 g. gær
Solsikkekerner
Salt
Becel
Hvedemel
Gæren opløses i lunkent vand. Salt, fedtstof og solsikkekerner røres også ud i vandet. Hvedemel tilsættes indtil dejen ikke klistrer længere. Stilles til hævning i ca. 1 time. Formes til 4 flutes og pensles med æg, vand eller mælk. Efterhæver i ca. 10 min. Bages i ca. 10 min. ved 200 grader.
Kartoffelroulade
6 personer
Ingredienser
Bunden
1 kg. bagekartofler
2 æg
1 dl fløde
1 ½ tsk salt
Peber
Kartoffelmosen
500 g. bagekartofler
50 g. smør
½ tsk. salt
½ dl. mælk
1 glas rød pesto
Kartoffelbund: Kartoflerne skrælles og rives groft. Æg, fløde, salt og peber blandes i en skål, og de revne kartofler vendes deri. Massen lægges på en plade med bagepapir og presses med let hånd til en firkant - ca. 30 x 35 cm og ½ cm tyk. Bages midt i ovnen i ca. 25-30 min ved 200 grader. Overfladen skal være gylden. Når bunden er bagt, vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove overflade vender nedad. For at få rouladen til at slippe bagepapiret kan du gøre et viskestykke fugtigt og lægge det over et øjeblik når rouladen lige er kommet ud af ovnen.
Kartoffelmos: Kartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre. De kogte kartofler moses og blandes med smør, mælk, pesto og salt. Kartoffelmosen må endelig ikke være for tynd. Mosen smøres på kartoffelbunden, der rulles sammen som en roulade. Bagepapir foldes fast om rouladen. Den hviler lidt, inden den skæres ud i ca. 3 cm tykke skiver. Læg kartoffelrouladerne på en plade med bagepapir og varm dem i ovnen lige inden serveringen.
Fra Arlas hjemmeside
Feta, Philadelphia og soltørret tomat blandes sammen i en skål,
Der skæres en åbning i kyllingefileterne så de kan foldes op. De fyldes med fetablandingen, foldes sammen og ligges i et ovnfast fad. Sættes i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader. Man kan evt. brune dem på panden først. Skæres ud i skiver og serveres.
Fik lidt inspiration fra denne side.
Savoykål og appelsiner skæres ud og blandes sammen med tranebærerne. Må gerne stå lidt tid så appelsinsaften trænger ud i salaten.
Grøn salat
Ingredienser
250 g. cherrytomater
knapt 1 bakke babysalat
½ agurk
1 stor avokado
1 lille dåse majs
Cherrytomaterne skæres i halve, agurk og avokado i tern. Det hele blandes sammen i en skål.
250 g. marcipan
Chokoladecremen
150 g smør
125 g flydende honning
4 æggeblommer (pasteuriserede)
4 æggehvider (pasteuriserede)
Hindbærcoulis
1½ dl vand
50 g sukker
250 g frosne eller friske hindbær
Marcipanbunden: Smuldr marcipan i en skål og pisk den sammen med æggehviderne så det bliver en ensartet konsistens. Hæld massen i en tærtefad/springform (ca. 22 cm. i diameter) og bag bunden ved 200 grader i ca. 10 minutter. Afkøl bunden.
Chokoladecremen: Smelt chokolade sammen med smør og honning i en skål over vandbad. Rør i chokoladecremen og afkøl den. Pisk æggeblommerne let sammen - bland dem i chokoladecremen. Pisk hviderne stive. Lad chokoladecremen hvile indtil den begynder at stivne. Når cremen viser tegn på at stive, så vend de stiftpiskede hvider i (forsigtigt). Fordel cremen over den afkølede bund og stil kagen koldt til den skal serveres.
Hindbærcoulis: Kog vand og sukker til en klar lage. Blend hindbærrene med sukkerlagen og sæt den koldt til den skal serveres til kagen.
Note: Den smagte rigtig godt! Men til en anden gange ville jeg nok lave lidt bunden lidt højere, lidt mindre chokoladecreme og jeg synes også hindbærcoulisen blev lidt tynd, så lidt mindre vand til den.
Jeg har lavet den efter Newyorkerbyhearts opskrift.
Louise skriver
Tak skal du have. Altid dejligt med flere faste læsere :-)
Line skriver
Namme nam og mums det ser lækkert ud. Jeg melder mig som fast læser og glæder mig så meget til at følge dig.
Hilsen Line.
Louise skriver
Birthe; Du skal helt sikkert prøve lakserouladen, den var rigtig god! Kartoffelrouladen var også rigtig god, og så noget lidt specielt tilbehør som ikke er så svært at lave.
Emilie: Det er jeg glad for du synes :-)
Emilie Delance skriver
Mums!! Hvor ser det bare lækkert ud det hele :D Jeg bliver helt sulten ^_^
Newyorkerbyheart skriver
Hold da op hvor ser det godt ud!! :-)
Den lakseroulade skal jeg helt sikkert prøve, jeg er vild med laks og den ser super lækker ud.
Jeg er vild med kartoffelrouladen, som jeg lavede til nytår 09/10, bare i en grøn udgave. Den er så flot synes jeg....
Mange hilsner
Birthe
Louise skriver
Trine: Tak! Det smagte også ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Dejlig at du kan lide min blog :-)
Kim: Tak, det var også skønt :-)
Kim skriver
whau det ser fantastisk ud :-)
Trine skriver
Sikke en lækker menu! :D
Og virkelig en inspirerende madblog du har, bliver altid så sulten når jeg kigger forbi :)