Boller i karry er en af mine yndlingsretter, og noget der vækker gode barndomsminder. Men nogle gange kan det nu være meget ret at twiste de gode gamle retter en smule. Så i denne her opskrift er karrysaucen lavet med kokosmælk, og der er rød chili i bollerne, som heller ikke er kogt med stegt på panden så det faktisk er en slags hotte frikadeller. Man kan sagtens nøjes med at lave de lækre spicy frikadeller og spise dem sammen med en salat eller lignende. Men de er nu også gode i saucen.
Jeg har faktisk også prøvet at lave risfrikadeller med lun blomkålssalat.
Frække deller med chili, lime og karry
Ingredienser
Farsen
- 500 g hakket svinekød
- 1 tsk salt
- 1 løg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
- 1 æg
Saucen
- 2 (reklamelink)kokosmælk
- 1 lime
- 1-2 spsk (reklamelink)karrypulver
- lidt salt & peber
- 1 løg, finthakket
- 1 bouillonterning
- 3 forårsløg, skåret I ringe
Sådan gør du
- Rør kødet med salt, løg, chili og ca. ½ dl. vand Stil farsen i køleskab i mindst 20 min. Form derefter farsen til frikadeller og steg dem på en pande. Brun dem på hver side, skru ned for varmen og steg dem færdige i ca. 5 minutter. Tag frikadellerne af panden.
- Brænd karryen af og brun løget på panden. Tilsæt kokosmælken og bouillonterningen. Lad det simre et par minutter. Tilsæt saften fra en lime, smag til med salt og peber. Tilsæt forårsløgene og derefter frikadellerne. Server med ris og en lækker salat.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikke på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikke på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Newyorkerbyheart skriver
Uhmmm, det ser lækkert ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Louise skriver
Mange tak Birthe. Det var en rigtig dejlig ret.