Jeg tror de fleste har fået en del frikadeller i deres barndom. Jeg elsker hjemmelavede frikadeller, men af en eller anden grund er det faktisk ikke noget vi får så tit. De her frikadeller er forhåbentlig som du husker dem fra din barndom. Den "hemmelige" ingrediens i frikadeller er løg. Det er løget der giver den gode smag, og der kan altså næsten ikke komme for meget i farsen. Efter min mening skal løgene være helt finthakkede eller blendede i en frikadellefars. Derudover skal man heller ikke undervurdere salt i en frikadelle. Mine frikadeller skal være små og bliver vendt flere gange på panden, så de ikke får en alt for hård skorpe.
Frikadeller
Justér antal40 stk.
Ingredienser
- 1 kg hakket svinekød, eller kalv/svin
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2-3 løg
- 1 dl (reklamelink)havregryn
- 1 dl rasp/mel
- 1-1,5 spsk salt
- Peber efter smag
Sådan gør du
- Hak løgene fint, eller hak dem på en foodprocessor - evt. med lidt vand i så det bliver helt fint.
- Rør alle ingredienserne sammen enten på en røremaskine, eller med en grydeske/hænderne
- Stil farsen på køl i 30-45 minutter.
- Når farsen har hvilet smeltes lidt fedtstof på panden og frikadellerne formes med en spiseske. Jeg plejer at vende dem meget tit, da jeg ikke kan lide de får "skorpe".
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 91 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Lennart (Len) HOLBROK skriver
Hi Louise,
Jeg er en dansker som har boet i Australien for 53+ år, og haft MEGET besvær med a lave rigtige Frikadeller. Jeg har nu brugt din opskrift, og du har ret, det er løgene der gør forskellen. Jeg har førhen hakket løgene så fint som jeg kunne, men dennegang brugte jeg rivejernet og der blev masser af saft og meget få stykker løg. Succes, men jeg brugte for meget varme, så hårde skorper. Noget helt andet som jeg husker fra min Mor, hun altid kørte farsen igennem kødmaskinen to gange for at få farsen meget fin, dette gjorde at frikadellerne blev bedre sammenhængene. I din opskrif du bruge målet, en spiseske. Her i Australien en spiseske er hvad vi i Danmark kalde en dessert ske, hvorimod Australske Suppeskeer er rubde, men haver samme indhold. Jeg mæ anskaffe en Dansk spise ske, især for at forme frikadellerne. Tusind tak for alle de andre herlige opskrifter, især Kanelstængerne, brune kager , rundstykker , kransekage og Klejner. Jeg ser frem til en rigtig Dansk jul, selom her bliver temperaturen 40 til 44 grader, men rigtig godt Dansk mad vil gøre det nemmere.
KH
Len
Louise Dam skriver
Sikke en dejlig besked at få - jeg er så glad for at jeg kunne hjælpe både med frikadeller, kanelstang, brunkager og meget andet:-)
Jenny skriver
Ud over løg er champignon min hemmelige ingridiens. 1 del svampe til 4 del kød
Louise Dam skriver
Det må jeg prøve en dag :-)
Line skriver
Hvor ser de flotte ud.!
Og ja!! Der skal simpelthen løg i frikadeller... Jeg plejer at rive dem - så får man smagen, og der er aldrig nogen, der finder et stykke løg og dermed brokker sig! ;-)
//Line
Louise Dam skriver
Nemlig, løgene skal helst rives eller blendes så der ingen løgstykker er at finde :-)