Det er endnu en gang blevet tid til en omgang af madbloggerudfordingen for alle os madbloggere. Dette er den tredje udfordring, men jeg har kun været med én gang før. Det kan du læse mere om lige her. Denne gang gik udfordringen ud på at der var et antal bundne ingredienser, som man skulle lave en sommerdessert ud af. Man skulle bruge bær, chokolade og krydderurter/spiselige blomster. Man kunne også vælge en ret i det salte køkken med andre ingredienser, hvis man hellere ville det. Læs mere om madbloggerudfordingen lige her.
Jeg valgte at bruge jordbær, hvid chokolade og faktisk både hyldeblomster i form af hyldeblomstsaft og mynte. Det kom der en helt fantastisk dessert ud af, som jeg nu nok tror jeg får lavet igen en anden god gang. Især fordi den er ret smuk at se på vil den egne sig rigtig godt til at servere for gæster. Det hele kan laves klart i god tid, og skal så bare anrettes smukt i en dyb tallerken. Jeg lavede faktisk en blanding af både jordbær og rabarber, som blev marineret i hyldeblomst, men jeg synes helt klart det var jordbærrene der var bedst, så I får opskriften uden rabarberne - dem vil jeg nemlig undlade en anden gang.
Friske jordbær, creme anglaise, jordbærsorbet & brændt hvid chokolade
Ingredienser
- 300 g friske jordbær
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- 15 mynteblade, finthakket
- 1 dl hyldeblomstsaft
- 1 dl vand
CREME ANGLAISE
- ½ liter piskefløde
- 50 g sukker
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- 4 æggeblommer
BRÆNDT HVID CHOKOLADE MED MANDLER
- 50 g (reklamelink)hvid chokolade, finthakket
- 25 g (reklamelink)mandler, grofthakkede
2 kugler hjemmelavet jordbærsorbet. Find opskriften lige her.
Sådan gør du
HYLDEBLOMSTMARINEREDE JORDBÆR
- Skyl jordbærrene, nip stilken af og del jordbærrene i kvarte. Vaniljekorn, finthakket mynte, hyldeblomstsaft og vand piskes godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.
CREME ANGLAISE
- Bland fløde, sukker og vaniljekorn sammen i en gryde. Kog blandingen op.
- Pisk æggeblommerne sammen i en skål. Pisk halvdelene af den kogende fløde i æggeblommerne lidt ad gangen. Skru ned til mellem varme på fløden og hæld nu æggeblandingen op i resten af den varme fløde. Pisk nu cremen grundigt indtil den begynder at tykne og får den rette konsistens. Cremen må ikke komme over 81 grader - for så bliver den til røræg :-) Køl cremen helt af i køleskabet. Hvis den er for tyk når den skal serveres pisker du bare lidt ekstra fløde i. Den skal være så du kan hælde den ned i tallerkenen.
BRÆNDT HVID CHOKOLADE MED MANDLER
- Chokolade og mandler blandes sammen og lægges i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 5 minutter ved 200 grader til chokoladen er mørk. Tag ud og lad den køle af på en rist.
ANRETNING
- I en dyb tallerken hældes lidt creme anglaise i bunden, læg hyldeblomstmarinerede jordbær i midten af tallerkenen ovenpå cremen. Hæld en smule creme øverst på jordbærrene. Læg en fin kugle jordbærsorbet øverst. Smuldr den brændte hvide chokolade henover desserten og pynt til sidst med lidt mynteblade. Server resten af saucen i en kande ved siden af, for jeg lover dig at dine gæster gerne vil have mere af den :-)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Mathilde skriver
Kan man bruge laktose fri mælk, fløde osv. i denne dessert??? :)
Louise Dam skriver
Det vil jeg tro man sagtens kan. Jeg har ikke så stor erfaring med det - men jeg har forstået det kan bruges fuldstændig som erstatning for 'normal' mælk og fløde.
Martin Villumsen skriver
Det var dog en smuk og lækker dessert - og en flot og glat kugle is du har fået formet :)
Jeg har faktisk endnu ikke smagt karamelliseret (/brændt) hvid chokolade, men jeg har efterhånden hørt og set det mange steder, så det kunne være, at jeg snart skulle få lavet noget! :D
Fru Kofoeds Køkkenko skriver
Det var da en helt fantastisk velkomponeret og smuk dessert! Godt gået :)
Vh Louise
Piskeriset skriver
Sikke en smuk anretning! Jeg er ret vild med den klare farve, isen har og det nærmest glaserede udtryk, den har :-)
Louise Dam skriver
Tak! Isen var altså også helt fantastisk, en super lækker konsistens. Cremen var også virkelig lækker.