Reklame - I samarbejde med Baileys og Sv. Michelsen Chokolade
Sv. Michelsen Chokolade og Baileys er her til jul gået sammen om at lave en nyfortolkning af den traditionelle trøffelkugle. Det er endt med tre forskellige trøffelkugler/fyldte chokolader med lækkert trøffelfyld og med den skønne smag af Baileys. Trøffelkuglerne kan købes i en lille fin æske med 9 stk. og altså 3 af hver slags smag. De kan købes hos den nærmeste forhandler af Sv. Michelsen Chokolade eller gennem deres webshop til 95 kr. Sv. Michelsen Chokolade ligger blandt andet i Illum og på Strøget i København.
Hvis det ikke er nok for dig at købe en æske med de lækre chokolader, så kan du også selv kaste dig ud i at lave dem selv. Jeg har lavet én af chokoladerne som er med Baileys Original Irish Cream. Så det er også den variant I får opskriften på her.
For at kunne tempere chokoladen skal du bruge et termometer, der måler ret præcist. Et digitalt stegetermometer kan for det meste bruges.
Hvis man ikke har lavet fyldte chokolade før vil jeg anbefale lige at se denne video med hvordan man laver chokoladerne: https://vimeo.com/306131050
Trøffelkugler med Baileys (fyldte chokolader)
Ingredienser
Fyld
- 150 g mælkechokolade
- 1,5 dl piskefløde
- 1,5 dl Baileys Original Irish Cream, 17 %
- 20 g smør
Chokoladeskal
- 450 g mælkechokolade
Tilbehør
- Termometer
- Form til fyldte chokolade - helst en fast form.
Sådan gør du
Fyldet
- Smelt 150 gram chokolade.
- Varm fløden op, og hæld halvdelen af den over chokoladen og bland den omhyggeligt.
- Hæld resten af fløden over chokoladen, og bland igen omhyggeligt.
- Hæld Baileys Original i blandingen, og bland igen.
- Hæld smørret i, og bland det hele sammen.
- Sæt fyldet på køl.
Temperere chokolade
- Hak chokoladen godt. Varm to tredjedele af den over et vandbad, og varm den op til 48-50 grader.
- Bland nu den resterende chokolade i, og rør i chokoladen, indtil temperaturen er faldet til 28-30 grader.
- Afslut ved forsigtigt at opvarme chokoladen til 31-32 grader.
- Så er den klar til brug!
Den ydre skal
- Fyld dine forme med den temperede chokolade.
- Hæld overskydende chokolade ud af formen, så formen kun er foret med chokolade på indersiden. Det gøres ved at holde den på hovedet over et stykke bagepapir.
- Lad formen stå i cirka 10 minutter ved stuetemperatur for at chokoladen størkner og er klar til fyldet.
- Jeg vil anbefale dig at se denne video. Det viser ret godt hvor du fylder formen, og får den overskydende chokolade ud. Se den her: https://vimeo.com/306131050
Afslutning
- Fordel nu fyldet i chokoladeskallerne i formen.
- Fordel et lag af den tempererede chokolade over fyldet for at lukke trøffelkuglen.
- Skrab det overflødige lag chokolade af, så den kun dækker formen. Brug en paletkniv eller lignende.
- Lad chokoladen størkne i cirka 30 minutter i køleskabet.
- Tag støbeformen ud af køleskabet. Vend den på hovedet og og bank forsigtigt trøffelkuglerne ud.
- Herefter er de bare at servere!
Skriv en kommentar