Fyldte pandekager er en rigtig god og gedigen ret, som jeg tror der står på mange børnefamiliers madplan indimellem. Det er forholdsvis nemt at lave, både børn og voksne elsker det og så er de fyldte pandekager altså rigtig gode at have med på madpakken dagen efter. Men kan også fryse dem og tage dem op når man skal bruge dem.
Retten er helt perfekt til aftensmaden, og det er noget de fleste i familien kan lide. Man kan variere fyldet som man vil. Her har jeg lavet en kødsauce, og her kan man jo tilsætte lidt forskellige grøntsager man lige har i køleskabet. Jeg har tilsat chili i kødsaucen, men det kan man sagtens undlade hvis man ikke er til det.
Fyldte pandekager
Justér antal4 personer
Ingredienser
Pandekager
- 250 g (reklamelink)hvedemel
- 2 dl mælk
- 3 dl vand
- 2 æg
- 1 tsk (reklamelink)olivenolie
Fyld
- 2 løg
- 5 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili, finthakket
- 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
- 1 dåse majs
- 500 g hakket oksekød
- 150 g revet ost
Sådan gør du
Pandekager
- Mel, mælk og vand piskes grundigt. Æggene tilsættes et efter et. Stilles på køl i 30 minutter, hvis du har tid til det. Dejen har godt af lige at samle sig lidt. Bland olien i dejen og bag pandekagerne på en varm pande.
Fyld
- Løg og hvidløg hakkes, evt. i en minihakker.
- Løgene svitses i en gryde.
- Kødet tilsættes og brunes.
- Resten af ingredienserne tilsættes og saucen står og simre lidt tid.
- Læg lidt af fyldet på en pandekage, fold den sammen og læg den med lukningen nedad på en bageplade eller et ovnfast fad.
- Til sidst drysses der med ost, og pandekagerne sættes i en 200 grader forvarmet ovn i cirka 15-20 minutter eller til osten er gylden.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 820 kcal | Kulhydrater: 72 g | Protein: 44 g | Fedt: 39 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Marie skriver
Ville man kunne lave pandekagerne dagen før, og varme dem i ovnen dagen efter?
Louise Dam skriver
Hej Marie
Ja, så fylder du bare pandekagerne og kommer dem i fadet med film over og på køl. Når de skal bruges kommer du dem først i ovnen der. Husk de nok skal have lidt længere tid i ovnen, fordi de jo lige skal blive helt gennemvarme.
God fornøjelse :-)
Hilsen Louise
Claus skriver
Hej Louise
Ca. hvor mange pandekager bliver der af denne portion?
Vi skal lave det som en ret til en forsinket julefrokost, og der er meget andet så tænker der er til mere end 4 personer i denne sammenhæng. :-)
Med venlig hilsen
Louise Dam skriver
Hej Claus
Jeg mener der bliver cirka 10 fyldte pandekager ud af portionen.