Man kan næsten altid klemme en lun hjemmebagt bolle ned. Denne her opskrift giver dig 20 lækre hjemmebagte gulerodsboller. Spis dem lune med koldt smør. De kan også sagtens fryses til senere.
Gode gulerodsboller
Justér antal20 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 3 dl yoghurt, fromage frais, skyr el. lign.
- 200 g gulerødder, revne
- 100 g (reklamelink)hvid hvedemel
- 500 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g (reklamelink)havregryn
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt yoghurt, gulerod og havregryn og bland. Tilsæt melet og rør rundt/ælt til dejen er samlet. Stilles til hævning ½-1 time. Formes dernæst til cirka 20 boller, pensles med sammenpisket æg og efterhæver ca. ½ time. Bages ved 200 grader i cirka 12 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk | Kalorier: 133 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 4 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Kia skriver
Må sige jeg er vild med dine opskrifter🙏🏻
Louise Dam skriver
Ihh, det gør mig så glad at høre :-)