Her kan du få min bedste opskrift på hjemmelavet gomadressing. Det er en virkelig skøn japansk sesamdressing, som du kan bruge som dressing og dip til en lang række opskrifter.
Hjemmelavet gomadressing
Jeg er selv kæmpe fan af gomadressing, men det kan godt være en smule dyrt at købe sådan en færdiglavet dressing, så derfor tænkte jeg at jeg hellere måtte få lavet en lækker opskrift på en hjemmelavet gomadressing.
Det er en cremet sesamdressing med en nøddeagtig smag. Den har lidt bitterhed fra de ristede sesamfrø samt noter af både sødme, salt og surt. Dressingen passer særdeles godt til asiatisk mad, og bruges både som dip og som dressing til flere retter.
Japansk sesamdressing
Selve dressingen kommer oprindeligt fra Japan, og derfor går det også under navnet Japansk sesamdressing. Du vil også godt kunne finde en såkaldt sesamdressing i supermarkedet og ofte er det næsten det samme som gomadressing.
Jeg elsker særligt at spise det til friske vietnamesiske forårsruller eller en klassisk poke bowl med laks. Du kan også bruge det til en masse andre risretter eller retter med nudler til. Det kan eksempelvis være denne her pad thai med rejer, der får lidt gomadressing ud over.
Gomadressing
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)sesamfrø
- 2 spsk olie
- 3 tsk grov sennep
- 4-4,5 spsk (reklamelink)soyasauce
- 4 spsk mayonnaise, gerne Hellmanns el. lign.
- 5-6 spsk (reklamelink)riseddike
- 2,5-3 spsk (reklamelink)honning
- 2 limes, saften heraf
- 1-2 spsk vand
Sådan gør du
- Rist sesamfrøene let gyldne på en tør pande.
- Blend halvdelen af sesamfrøene med olie til en glat sesamsmør.
- Bland din sesamsmør sammen med resten af ingredienserne og resten af sesamfrøene og smag den til.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Min opskrift på hjemmelavet gomadressing har jeg lavet på ristede sesamfrø. Jeg ved, at der er andre, der knuser dem eller i stedet for bruger tahin. Det er en form for nøddesmør, som der netop kommer ristede sesamfrø i.
- Min variant af gomadressing kan ikke fryses ned da den indeholder mayonnaise, der ved skille ved frysning.
- Du kan også komme en lille smule chili og hvidløg i, hvis du godt kan lide, at den er lidt stærk.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Man kan købe gomadressing i mange af de større supermarkeder. Du kan også finde dem i specialkøbmænd, hvor der findes en masse lækre dressinger. Jeg har set den flere gange i Føtex, hvor den står sammen med soya.
Der er omkring 300 kalorier pr. 100 gram gomadressing. Jeg skriver det altid under mine opskrifter, men beregningen skal altid tages med et forbehold.
Det er en japansk sesamdressing, hvor man bruger ristede sesamfrø som base. Det er en dressing, som kan bruges til rispapirsruller eller i en poke bowl med laks.
Peter skriver
Hvilken blender bruger du til gomadressingen? Vores har nemlig svært ved at fange de små sesamfrø
Louise Dam skriver
Jeg bruger enten en minihakker eller foodprocessor til det.