Rejser du til Grækenland på ferie, vil du finde græsk salat på stort set alle restauranter. Det er en af de mest simple salater, men den er helt perfekt til en varm sommerdag. En opskrift på græsk salat er meget simpel. Den græske salat består af tomater, agurker, peberfrugt, rødløg, oliven og feta/salatost. Derudover kommer der en dressing med oregano i.
Alle grøntsagerne skæres i grove stykker, så salaten har et ret rustikt udseende. Jeg har brugt cherrytomater i forskellige farver fra drivhuset, men i Grækenland vil det ofte være store tomater skåret groft, ligesom de også for det meste vil bruge grøn peberfrugt og ikke rød som jeg har brugt her.
Dressing til græsk salat
Til en græsk salat hører der sig en dressing lavet på olivenolie, honning, eddike og oregano. Oreganoen giver en helt speciel smag til salaten, og er den der er med til at adskille den fra så mange af de andre salater vi laver.
Få min opskrift på en græsk salat lige herunder.
Græsk salat
Ingredienser
- 250 g tomater
- 1 agurk
- ½ peberfrugt
- 100 g feta/salatost, gerne i blok
- ½ rødløg
- 75 g (reklamelink)oliven
Dressing
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
- 1 tsk oregano
- 1 tsk (reklamelink)honning
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skær tomater i kvarte eller grove tern, eller halvér cherrytomater.
- Skær agurk i grove tern og peberfrugt i strimler.
- Skær rødløg i halve skiver og skær feta i grove tern.
Dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen o
Servering
- Bland alle grøntsager og oliven sammen med dressingen og anret din salat med feta og evt. lidt oregano drysset på toppen.
Hvis du er vild med græsk mad vil du helt sikkert også elske min opskrift på tzatziki eller de lækreste fladbrød med fyld.
Tips til opskriften
I Grækenland vil du opleve at agurkerne i den græske salat er skrællet. Men det er der ingen grund til at gøre med de danske agurker efter min mening.
Brug den farve peberfrugt du ønsker. Grækerne bruger grøn peberfrugt, men jeg kan bedst lide den røde, så den bruger jeg.
Brug gode oliven! Der er virkelig stor forskel i smagen alt efter hvilke du vælger.
Hvis du har oregano i haven, så brug gerne frisk oregano i haven. Brug cirka 2-3 spsk finthakket frisk oregano i stedet for 1 tsk tørret oregano.
Comments
No Comments