Her kan du få fingrene i en lækker opskrift på græskarkage. Det her er en krydret græskarkage med kanel, og krydderierne er med til at give den bedste smag. Derudover er det en meget nem græskarkage, som du hurtigt kan røre sammen og nyde efterfølgende. På toppen er der en lækker flødeostecreme, der lige giver det sidste til kagen.
Krydret græskarkage med kanel
Jeg elsker at lave kager, hvor der er lidt varme krydderier i. Det er nok også derfor, at jeg er særlig vild med sådan en krydret græskarkage med kanel. Til denne kage bruger jeg også andre krydderier end kanel. Jeg kommer både kanel, ingefær, muskatnød, nelliker og allehånde i. Det kan godt lyde af mange krydderier, men jeg lover dig, at det giver en skøn smag!
Se også disse opskrifter:
Squashkage med flødeostglasur | Svampet gulerodskage | Drømmekage
Nem græskarkage
I kagen bruger jeg en lækker græskarpuré, der er med til at give græskarsmagen. Græskarpuré kan du enten købe færdig på dåse, eller du kan lave det selv efter min opskrift på græskarpuré.
Selve kagen og flødeostecremen er virkelig nem at lave, så det er en oplagt kage at lave, når det skal gå lidt stærkt.
Græskarkage
Udstyr (reklamelink)
- 1 (reklamelink)Springform 26 cm eller 28 cm
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
Kagedejen
- 4 æg
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 300 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- 3 tsk (reklamelink)bagepulver
- 3 tsk kanel, stødt
- 1 tsk (reklamelink)stødt ingefær
- ½ tsk allehånde, stødt
- ½ tsk muskatnød, stødt
- ½ tsk nelliker, stødt
- 1 nip sort peber
- 425 g græskarpuré, hjemmelavet eller købt på dåse
- 1,5 dl olie, smagsneutral
Ostecreme
- 175 g (reklamelink)flormelis
- 125 g smør, blødt
- 200 g flødeost
Sådan gør du
Kagedej
- Pisk æg, sukker og brun farin til det er helt lyst og luftigt. Brug gerne en røremaskine med piskeris på.4 æg, 100 g sukker, 100 g brun farin
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.300 g hvedemel, 1 tsk salt, 3 tsk bagepulver, 3 tsk kanel, stødt, 1 tsk stødt ingefær, ½ tsk allehånde, stødt, ½ tsk muskatnød, stødt, ½ tsk nelliker, stødt, 1 nip sort peber
- Kom din græskarpuré i skålen med de piskede æg og sukker og vend det stille og roligt sammen så du beholder luftigheden i dine æg.425 g græskarpuré
- Tilsæt olien og bland det stille og roligt sammen.1,5 dl olie
- Tilsæt så alle de tørre ingredienser og vend det forsigtigt sammen indtil det er en helt ensformig kagedej uden klumper af mel.
- Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne af formen. Du kan også bare komme bagepapir i hele formen, den får bare et mindre 'skarpt' udtryk i kanten.
- Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i. Hvis dejen ikke hænger fast er kagen færdig. Lad kagen køle af.
Ostecreme
- Pisk smør og flormelis godt sammen.
- Tilsæt flødeosten og pisk til det har samlet sig til en lækker creme. Der skal ikke piskes særlig længe.
- Hvis du vil lave et mønster på kage som jeg har lavet kommer du cremen i en sprøjtepose. Jeg bruger en (reklamelink)tyl adapter (reklamelink), så jeg kan skifte tyllen ud undervejs. Jeg har brugt 3 forskellige stjernetyller til denne kage.
- Læg eventuelt ostecremen i køleskabet i 15 minutter, så er den nemmere at sprøjte pænt ud.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg vil råde dig til at bruge alle de forskellige krydderier, som jeg har oplistet. Kombinationen af dem alle er med til at give kagen en særlig lækker smag.
- Man kan enten pynte kagen fint med ostecremen på toppen eller man kan lave den med et lidt mere rustikt look, hvor cremen blot smøres ovenpå.
- Jeg har bagt kagen her i en springform på 24 cm, så får du en ret høj kage. Du kan sagtens bage den i en springform på 26 cm i stedet for. Hold altid godt øje med bagetiden når du ændrer størrelse på formen.
- Græskarkage er oplagt til halloween, prøv f.eks. at farve ostecremen orange eller måske sort og orange i striber. Du kan også pynte den med spiselige øjne.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er en ret svampet kage, der holder sig lækker i 2-3 dage. Opbevar kagen på køl.
Nej, det gør det ikke. Man bruger en neutral flødeost, der bliver pisket sammen med flormelis og smør. Det giver en lækker mild smag, og man tænker slet ikke der er brugt ost i cremen.
Anita skriver
Smager godt og er nem at gå til med opskriften og dejligt at ingr og målingen af disse står i vejledningen også så man ikke skal bladre frem og tilbage i opskriften
Louise Dam skriver
Dejligt du synes om kagen og måden at skrive opskriften på. Det er lige noget jeg har prøvet af - og har ikke helt kunne finde ud af om det var smart eller ej.