Her kommer en lækker opskrift på græskarsalat med feta.
Græskarsalat er super lækkert, og det er også en salat der mætter godt. Du kan bruge flere typer af græskar. Både butternut squash og hokkaido kan bages og bruges i denne græskarsalat med feta.
Prøv også disse opskrifter:
Kålsalat med kylling og peanuts | Hokkaido græskarsuppe | Butternut squash suppe
Salaten er nem at lave. Du skal blot skære dit græskar i tern, bage det i ovnen og efterfølgende lægge salat, græskar og nødder på et fad og hæld dressingen over. Det bliver næsten ikke nemmere med sådan en græskarsalat.
Græskarsalat med feta, pecannødder og honning/balsamico vinaigrette
Ingredienser
Græskar/squash
- 1 hokkaido græskar eller 1 butternut squash, skrællet, og i 1,5 cm tern
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 2 spsk honning/ahornsirup
- 1 tsk (reklamelink)groft salt
- ¼ tsk peber
Dressing
- 2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 2 tsk honning/ahornsirup
- 2 tsk (reklamelink)balsamico
- En knivspids salt
Salaten
- 1 pakke blandet salat
- 150 g smuldret feta
- ½ dl grofthakkede pecannødder eller valnødder
Sådan gør du
- Skær græskaret i tern og læg ternene på en bageplade med bagepapir, hæld honning/ahornsirup, olivenolie, salt og peber på over græskaret. Bages i 20 minutter eller indtil de er møre ved 200 grader.
- Bland balsamico og olivenolie og rør indtil det er helt blandet sammen. Tilsæt ahornsirup og smag til med salt.
- Læg salaten på et fad, top med græskarstykkerne, fetaen og nødder. Stænk vinaigretten over og server evt. resten til salaten.
- Jeg serverede fetaen ved siden af, men kun fordi der var en der ikke spiste feta.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Græskar bliver brugt rigtig meget i det amerikanske køkken. De seneste par år er det dukket mere og mere op herhjemme også. Jeg bruger især hokkaido græskar og butternut squash i min madlavning. Det er super lækkert, og kan bruges til mange forskellige retter.
Hvis du kunne have lyst til at prøve andre retter med græskar, så finder du et udpluk af mine opskrifter her:
Maria skriver
Mmm lækker opskrift! Jeg elsker græskar, både hokkaido og butternut - mmm må snart lave noget med græskar igen- denne her måske (-;
Louise Dam skriver
Jeg synes i hvert fald at det var lækkert, og en ret frisk måde at bruge græskar på.