Kyllingelår med barbecuemarinade på grill eller i ovn er noget af det bedste og nemmeste man kan lave om sommeren. Barbecue marinaden laves klar aftenen før og du ligger din kylling i marinaden i enten en pose eller en skål. Så kan dine kyllingelår ligge og trække smag fra marinaden indtil du er klar til at komme dem på din grill dagen efter. Hvis du ikke har nået at lave det klar dagen før kan de også sagtens laves samme dag. Men de må meget gerne få et par timer i marinaden. Det giver en rigtig lækker smag og mørhed til din kylling.
Giv dine kyllingelår cirka 20 minutter på din grill til de får skønne grillstriber. Vi har en gasgrill som vi bruger til at grille vores kyllingelår på. Du kan også sagtens stege dine kyllingelår i ovn i stedet for, hvis du nu ikke lige har en grill. Her vil jeg anbefale at du lige steger din kylling lidt på en grillpande først. Så får du de fine grillstriber og sukkeret i marinaden kan bedre karamellisere og give en lækker smag. Så kan du sætte dine kyllingelår ind i en ovn bagefter i cirka 30 minutter ved 200 grader.
Læs også: Grillede majskolber | Grillede grønne asparges med bacon | Pastasalat med karrydressing
Denne opskrift på grillet kyllingelår er meget simpel. Det er super nemt at røre en portion hjemmelavet barbecue sauce sammen lade kyllingen marinere i den. Er du vild med kyllingelår, kan du også prøve min opskrift på kyllingelår på kartoffelbund med rosmarin.
BBQ kyllingelår på grill
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Grill
Ingredienser
- 700-900 gram kyllingeunderlår
- 1 portion barbecue marinade
Sådan gør du
- Følg min opskrift på barbecuemarinade.
- Placer kyllingeunderlårene i en stor frysepose, eller i en stor skål.
- Hæld barbecuemarinaden ned i posen (gem lidt til senere) og fordel den godt rundt om kyllingen.
- Slå knude på posen og læg den i køleskabet - gerne til dagen efter - men ellers bare mindst et par timer.
- Tag kyllingelårene op af posen og læg dem på en varm grill. Pensl med lidt af den barbecuemarinade du gemte tidligere.
- Grill kyllingelårene ved inddirekte varme i cirka 10-15 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte (der skal komme klar kødsaft ud af dem). Du kan med fordel pensle med lidt af barbecuesaucen undervejs.
- Giv dem gerne lidt på direkte varme til sidst så de får fine grillstriber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Oftest stillede spørgsmål til opskrift på kyllingelår
Her er det jo kun fantasien der sætter grænser. Men du kunne servere en lækker pastasalat, en god kartoffelsalat og måske noget lækkert brød.
Ja, disse kyllingelår kan snildt laves i en ovn. De skal have cirka 30 minutter ved 200 grader alm. ovn eller 180 grader varmluft. Hvis du vil have grillstriber på kyllingen kan du give dem lidt på en grillpande til at starte med.
Hvis der er rester af kyllingen er de helt perfekte at komme med i børnenes madpakker. Du kan vikle lidt madpapir omkring bunden af kyllingen med lidt snor omkring. Så er det nemmere for børnene at holde på kyllingen uden at blive helt fedtet ind.
Comments
No Comments