Reklame - Indlægget er sponsoreret af Arla
Det er alt for sjældent at jeg spiser aubergine, men hver gang jeg gør tænker jeg 'hvorfor spiser jeg dog ikke mere aubergine?' ;-) Så nu har jeg lavet denne lækre grillede aubergine med smeltet Cheasy 13 % mellemlageret ost på toppen er der en lækker tomatsalsa med basilikum. Med den fedtfattige, men smagfulde Cheasy ost er det her en super sund ret, som samtidig smager virkelig godt.
Man kan enten grille sine aubergine på en grill eller på en grillpande. Vi har en gasgrill, så det er ret nemt at tænde den og lige grille enkelte ting. Men har du ikke det vil jeg nok anbefale en grillpande. Man kan både servere den sunde hapser til en frokost, som en forret, som tilbehør til en hovedret eller som en del af et større tapasbord. Men kan vel sådan set også bare spise den til aftensmad - så skal der bare et par stykker til.
Jeg har faktisk spist en del Cheasy 13 % mellemlageret ost her de seneste 14 dage og jeg er gået hen og blevet ret vild med den. Udover de opskrifter jeg har lavet med den så har jeg spist den til morgenmad på ristet rugbrød, men den ville også være perfekt som en snack om eftermiddagen på et stykke knækbrød. Du kan også prøve den sunde Chiavaffel med smeltet ost eller aubergineruller med ricotta og spinat i tomatsauce.
Grillet aubergine med smeltet ost og tomatsalsa
Ingredienser
- 1 aubergine
- 150-200 g cherrytomater
- 10-15 blade basilikum
- Lidt salt og peber
- (reklamelink)Olivenolie
- 10-12 skiver Cheasy mellemlageret 13 % ost
Sådan gør du
- Skyl auberginen og skær den i aflange skiver på cirka 1 cm i tykkelsen.
- Dryp aubergineskiverne med lidt olivenolie.
- Læg aubergineskiverne på en varm grill eller grillpande og grill dem på begge sider indtil de har fået fine grillstriber.
- Imens auberginen bliver grillet laver du toppingen.
- Skyl cherrytomaterne og skær dem i kvarte.
- Hak basilikumbladene fint og bland dem sammen med cherrytomaterne i en skål.
- Tilsæt lidt salt, peber og olivenolie og rør rundt.
- Skær skiver af osten.
- Læg cirka 2 skiver ost oven på de færdige aubergineskiver og lad dem smelte imens de ligger på grillen.
- 10.Tag aubergineskiverne med smeltet ost af grillen.
- 11.Top skiverne med tomatsalsaen, og pynt eventuelt med et par basilikumsblade.
Comments
No Comments