Jeg er vild med fisk! Det smager fantastisk og så er det tilmed sundt. Da vi var i sommerhus i vores sommerferie kom vi en tur forbi en fiskehandler på havnen på Reersø. Her købte vi en hel ørred, som blot var renset for indmad. Fisken blev fyldt med friske krydderurter og citron og så fik vi ellers grillet hel ørred. Det blev virkelig lækkert! Ørreden er i familie med laksen, og minder derfor meget om laks i både smag, udseende og konsistens.
Vi serverede grillet ørred med nye kartofler, grillede grønne asparges og så en super lækker urtecreme. Den var frisk i smagen, og passede rigtig godt til den fede fisk. Fisken blev pakket ind i stanniol, hvor der var åbent i toppen så røgen kunne komme ind og give lidt smag. Derudover er den grillet på inddirekte varme. Det er en virkelig lækker ret til en lun sommeraften, og så er den faktisk relativ nem at lave. Det vigtigste er næsten at man ikke får givet sin ørred for lang tid på grillen. Så snart skindet kan slippe fisken nemt, så er den færdig.
Hvis du vil se min andre grillopskrifter finder du dem her.
Grillet ørred med nye kartofler, urtecreme og grillede asparges
Ingredienser
Grillet ørred
- 1 ørred, hel med hoved og hale
- 1 bundt dild, cirka
- 1 bundt persille, cirka
- ½ citron, økologisk
Urtecreme
- 2 dl græsk yoghurt 0,1 %
- ½ dl mayonnaise
- ½-1 spsk (reklamelink)sennep
- 1 håndfuld krydderurter, dild, persille og purløg f.eks.
- salt/peber
Tilbehør
- 250 g grønne asparges
- 1 kg nye kartofler
Sådan gør du
Grillet ørred
- Tjek at fisken er renset ordenligt i bugen.
- Krydr med salt indeni fisken.
- Skær citronen i skiver.
- Fyld fisken med citron i skiver og krydderurter (skal ikke hakkes)
- Læg fisken på et stykke stanniol og luk det omkring fisken. Øverst skal du lade stanniolen være åben så der kan komme lidt røgsmag ind.
- Læg fisken på grillen ved inddirekte varme i cirka 10-15 minutter. Hold godt øje med den. Når skindet slipper kødet er fisken klar. Dette kan du tjekke ved at skrabe med en kniv over fisken.
Urtecreme
- Bland græsk yoghurt, mayonnaise og sennep sammen i en skål.
- Hak krydderurterne og bland i dressingen.
- Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Rengør kartoflerne og kog dem møre i cirka 15 minutter i saltet vand.
- Vask de grønne asparges og knæk det nedeste af dem af. Læg dem i en alubakke eller lignende. Hæld lidt olie over dem og grill dem i få minutter til de er let møre.
Comments
No Comments