Herhjemme griller vi faktisk gerne året rundt. Vi har en lille gasgrill som vi bruger til at grille vores kød på. Jeg synes faktisk at kødet tit bliver bedre når det kommer en tur på grillen fremfor på panden eller i ovnen.
Denne gang begav jeg mig ud i at en grillet oksemørbrad, og den blev heldigvis helt perfekt! Servér den lækre mørbrad sammen med noget godt grilltilbehør. Det kunne f.eks. være en skøn salat med grillede nektariner.
Når du laver oksemørbrad til gæster skal du regne med cirka 250 g kød pr. voksen person. Hvis du ikke lige er klar til at skulle smide mørbraden på grillen, så kan du følge min opskrift på oksemørbrad i ovnen i stedet for.
Grillet oksemørbrad
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 1 oksemørbrad
- (reklamelink)Havsalt
Sådan gør du
- Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
- Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
- Læg mørbraden på en varm grill ved inddirekte varme og låget lukket. Herhjemme bruger vi en gasgrill og stiller den på laveste blus. Vend den eventuelt indimellem.
- Sæt et stegetermometer i mørbraden.
- Når kernetemperaturen når 56-58 grader tager du den af grillen. Lad den ligge og hvile indtil temperaturen når 60 grader.
- Skær mørbaden i skiver og server den sammen med noget lækkert grilltilbehør.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 685 kcal | Protein: 45 g | Fedt: 55 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Jan skriver
Jeg holdt den på 150 grader under låget i Ca 40 minutter men lod den blive 60 grader. Perfekt resultat.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :o) Grillet oksemørbrad er altså bare lækkert!
Phillip Kiertzner skriver
Hvor lang tid skal der bruges på at grille stegen? :-)
Louise Dam skriver
Hej Philip
På vores gasgrill tager det omkring 40 minutter.
Hilsen Louise
Michael Dahlhus skriver
De 40 min i gasgrill, er det uanset størrelsen på oksøbørbraden?
Jeg skal have lavet en på 2,3 kg
Louise Dam skriver
Hej Michael, det kan godt være den skal have en smule længere end de 40 min. Men det burde ikke være mere en 1 time. Sørg for at bruge et termometer. Rigtig godt nytår!