Hvis man rejser i Italien, opdager man hurtigt at italienerne ikke spiser helt ligesom os danskere. I Italien spiser de nemlig squash som vi i Danmark spiser kartofler. Så hvis du bestiller et godt stykke kød, f.eks. lammekrone, så vil du som oftest få serveret squash som tilbehør. Jeg har flere gange fået grillet squash med olivenolie og hvidløg i Italien, og det smager bare så godt!
Derfor har jeg selvfølgelig også fået lyst til, selv at lave dette lækre og simple tilbehør hjemme i mit eget køkken. Grillet squash med olivenolie og hvidløg er nemt at lave. Men det kan godt tage lidt tid at stå og vende skiverne. Jeg har skåret runde skiver af squashen, men man kan også sagtens skære dem på langs istedet for, hvis man synes det er nemmere eller pænere.
Læs også: Lammekrone | Knuste Kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan | Lammekølle
Hvis du ikke har en grill skal du ikke være spor ked af det - du kan istedet bruge en grillpande for at få de fine striber på squashen. Det har jeg også gjort, og der er ingen forskel.
Grillede squash med hvidløg
Udstyr (reklamelink)
- mandolinjern kan også skæres med en kniv
Ingredienser
- 1 squash
- 1 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 fed hvidløg
- salt
Sådan gør du
- Skær squashene i skiver. De skal være cirka 3 mm brede. Brug evt. et (reklamelink)mandolinjern.
- Læg squashskiverne på en varm grillpande eller grill så rillerne går på tværs af skiverne.
- Lad dem ligge til de har taget farve og har fået fine grillstriber. Vend derefter skiverne og grill dem på den anden side.
- Skiverne skal blive helt bløde og først når de ikke længere er sprøde er de ved at være færdige.
- Tag skiverne af panden og lad dem køle af på et fad.
- Pres hvidløgsfedene og bland dem med olivenolie og lidt salt.
- Hæld hvidløgsolien over squashskiverne når de er kølet ned. Lad dem stå og trække i cirka 30 minutter.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.
Skriv en kommentar