Her kan du finde min opskrift på en lækker grøn kartoffelsalat med pesto, ærter og asparges i. Det er så dejligt at spise en kold kartoffelsalat med grøn pesto om sommeren, hvor man også får noget lækker grillmad til.
Kartoffelsalat om sommeren er bare noget af det bedste, og det er forholdsvist nemt at lave, hvis man lige har lidt tid til det. Man kan selvfølgelig altid købe en kartoffelsalat i supermarkedet, men sådan en grøn kartoffelsalat med pesto er svær at slå.
Denne her kartoffelsalat med grøn pesto er lidt anderledes fra den klassiske kartoffelsalat, som mange kender. Dog synes jeg, at grøn pesto og kartofler bare smager vildt godt sammen, og så er det dejlig nemt. Du kan selv vælge, om du vil lave din egen pesto eller købe en.
Se også disse opskrifter:
Kartoffelsalat med avocado | Klassisk kartoffelsalat | Karry kartoffelsalat
Kartoffelsalat med ærter og asparges
For at pifte den lidt op har jeg også tilsat bagte tomater, ærter og asparges. De bagte tomater smager virkelig godt, og giver en god kontrast til pestoen og kartoflerne. Sådan en kold kartoffelsalat med ærter og asparges smager fantastisk som grill tilbehør om sommeren.
Jeg har brugt friske ærter, hvor jeg selv fjerne bælgen fra ærterne. De smager altså bare lige det bedre. Måske er du så heldig du selv har nogle i haven?
Det smager lidt ekstra godt, hvis du kan finde gode nye danske kartofler og bruge dem i opskriften. Jeg har en guide til, hvordan du bedst koger dine nye kartofler, som du kan finde lige her.
Grøn kartoffelsalat med pesto
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 6 spsk basilikumspesto, gerne hjemmelavet
- 250 g grønne asparges
- 150 g friske ærter, 500 g med skræl
- langtidsbagte cherrytomater eller soltørrede tomater, laves af cirka 200-250 g friske tomater
Sådan gør du
- Kog de nye kartofler i god tid inden kartoffelsalaten skal laves, så de kan nå at køle af. Følg denne opskrift.
- Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en skål.
- Bland pestoen sammen med kartoflerne.
- Kog de grønne asparges i en gryde med kogende vand i cirka 1 minut. Skyl dem straks med koldt vand. Skær dem i mindre stykker.
- Tag alle ærterne ud af bælgen.
- Kom kartoflerne med pesto ud på et fint fad, og top så med asparges, ærter og langtidsbagte eller soltørrede tomater.
Tip til opskriften!
- Det er altid lækkert at lave sin egen pesto, da den bare smager lidt bedre, end dem man kan købe. Hvis jeg køber en, så plejer jeg at købe de friske, der står på køl. Dem synes jeg bare smager bedre, end dem der ikke er på køl, men det er selvfølgelig en smagssag.
- Denne her opskrift er i hvert fald nok som tilbehør til 4 personer. Antallet den passer til afhænger dog meget af, hvor meget andet tilbehør du serverer til, og hvor sultne i er!
- Du kan også lave lækre ovnbagte pestokartofler - de er så lækre, og dem kan du også bruge til at lave denne kartoffelsalat.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Rent praktisk kan du godt lave den dagen før. Jeg vil dog anbefale dig, at du laver den på dagen, der er den bare lidt mere frisk. Du kan dog koge kartoflerne dagen før, lave pestoen og pille ærterne.
Ja! Du skal faktisk allerhelst koge kartoflerne nogle timer eller dagen før, så de bliver helt kolde og faste.
Ofte kommer de første danske kartofler omkring marts eller april, men det er i juni eller juli måned, at de rigtig bliver til at betale.
Comments
No Comments