Her kan du finde en lækker og simpel opskrift på grønkålssalat med æbler og valnødder. Du kan både lave den til en grønkålssalat med appelsin og en grønkålssalat med dadler, da du bare kan tilføje de to ting. Du kan længere nede få mine bedste tips til grønkålssalat.
Vi spiser rigtig mange salater herhjemme. Om vinteren er det især rødkålssalat og grønkålssalat der hitter. Denne grønkålssalat er virkelig lækker og så tager den ingen tid at lave. Især ikke hvis du køber de poser med grønkål, der allerede er hakket og klar til at spise. Så skal du kun skære appelsiner og æble ud, røre dressingen og anrette. Det er da virkelig nemt!
Prøv også disse opskrifter:
Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder | Rødbedesalat med grønkål og granatæble | Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder
Grønkålssalat med appelsin
Det er i og for sig en rigtig nem salat at lave, da der lige er enkelte ting, der skal skylles og hakkes en smule. Det hele vendes så sammen, når det skal serveres. Langt de fleste salater vil altid være bedst, når de lige er vendt sammen. Grunden til det er, at de forskellige ingredienser godt kan gå hen og blive lidt bløde.
Denne her opskrift på grønkålssalat med appelsin har også en dressing på. Og nemlig dressingen giver en god smag, men den gør også salaten blødere efter noget tid. Lav derfor altid din salat kort inden, at den skal spises.
Jeg har lavet min opskrift med pecannødder, men du kan sagtens lave en grønkålssalat med æbler og valnødder i stedet for.
Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær
Ingredienser
- 125 g grønkål, hakket og skyllet (kan købes sådan)
- 3 appelsiner
- 1 æble
- 1 håndfuld (reklamelink)tørrede tranebær
- 1 håndfuld pecannødder eller valnødder
Dressing
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 2 spsk (reklamelink)balsamico
- 3 spsk (reklamelink)olivenolie
- salt & peber
Sådan gør du
- Fordel den hakkede og skyllede grønkål på et fad.
- Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde både.
- Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde både.
- Rør en dressing sammen af honning, balsamico, olivenolie og salt/peber.
- Bland grønkål sammen med dressingen og massér den lidt så falder sammen og bliver lidt blødere. Bland æbler og appelsin sammen med grønkålen.
- Drys med tørrede tranebær (eller hakkede dadler) og pecannødder/valnødder
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til grønkålssalat
- Den rigtige måde at opbevare grønkål på er ved at komme det i en plastikpose og lukket tæt. På den måde kan det i køleskabet holde sig i op til en uges tid.
- Det er en god idé at 'massere' grønkålen med dressingen for at den ikke er så stiv i det. Så bliver grønkålen mere blød og lækker.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Grønkål er rig på en masse vitaminer bl.a. A, B, C, E og K, der alle er med til at styrke kroppen og immunforsvaret.
Hvis du opbevarer grønkål i en pose i køleskabet, så kan det holde sig i op til en uge.
Ja, det kan du sagtens! Tag denne her opskrift som din grundopskrift og erstat tranebær med dadler. Det smager skønt.
karina skriver
KAN MAN BRUGE FROSSET GRØNKÅL ELLER KUN FRISK
Louise Dam skriver
Hej Karina
Du skal bruge frisk grønkål til denne salat. Ellers bliver den nok noget slatten :-)