Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, og så er den super sund. Den er meget fiberrig og fuld af vitaminer. Grønkål kan godt være lidt bitter i smagen, og det er derfor godt at servere noget sødt og syrligt sammen med det. Derfor har jeg i denne salat tilføjet nogle honningmarinerede valnødder og granatæblekerner. Den blev serveret til et par lækre andebryster, hvilket den passede super godt til. Grønkålssalaten kan sagtens serveres til Mortens Aften eller måske endda juleaften, hvis man vil forsøge sig med lidt anerledes og lidt sundere mad til de to højtider.
Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder
Justér antal4 personer
Ingredienser
Sådan gør du
- Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.
- Vask grønkålen, fjern stilken og snit den helt fint. Fordel den i et fad eller en skål.
- Fjern skræl og sten fra avokadoen og skær den i tern. Bland den sammen med grønkålen.
- Fjern kernerne fra granatæblet og fordel dem ovenpå salaten.
- Fordel til sidst de honningmarinerede valnødder ovenpå salaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 7 g | Fedt: 25 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Kirstine skriver
Fantastisk salat! Jeg tilføjede spinat og lavede valnødderne til mandler, men det smagte skønt! Er vild med de glaserede nødder (og som svar til en af de tidligere kommentarer, så skal vandet i den varme honning, så det fordamper). De kommer fremover i en masse af mine salater.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Christine skriver
Hej. I opskriften står der at der skal tilsættes vand til valnødderne efter de er stegt med honning. Det bliver en vandet masse. Er det meningen? Skulle vandet være tilsat med honningen og valnødderne så vandet var fordampet?
Louise Dam skriver
Jeg synes ikke det plejer at blive meget vådt. Men der vil selvfølgelig være en sådan en slags sirup tilbage som bare kan komme over salaten. Men nu er det lige et stykke tid siden jeg har lavet dem, så kan ikke huske det 100 % :-)
Knud Erik Thomsen skriver
Hej!
Min kone har bedt mig om at printe nogle opskrifter ud, som hun skal bruge til gæstebud.
Jeg var inde på flere hjemmesider, men jeg bliver nødt til at rose din side.
Den er meget fin og overskuelig. Slet ikke rodet, som man ser det hos andre.
Desuden er den uhyre printvenlig.
Held og lykke med den - og godt gået!
Venlig hilsen
Louise Dam skriver
Hej Knud, hvor er det dejligt at høre :-)
Bente Hovmand skriver
Jeg er helt enig med Knud Erik Thomsen :)
Jeg bruger tit din side Louise, det er super nemt at blive inspireret..
Tusind tak
vh B
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Bente :-)