Grovboller
Justér antal12 stk.
Ingredienser
- 4 dl vand
- 100 g fromage frais
- 300 g (reklamelink)hvedemel
- 100 g fiber kost
- 140 g gulerødder, ca. 4-5 små
- 100 g (reklamelink)hvid hvedemel
- 100 g (reklamelink)grahamsmel
- 1 pakke gær
- 1 tsk (reklamelink)honning
- 50 g rugflager
- ½ spsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt fromage fraisen. Tilsæt honning og salt. Riv gulerødderne ned i væsken. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen hæve i ca. en time til halvanden. (Gerne længere tid hvis du har tid til det). Form bollerne med to skeer (dejen er klæg) på en bageplade og drys evt. med lidt sesamfrø el.lign. Lad bollerne efterhæve i ca. 30 min. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk | Kalorier: 162 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 5 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
cecilie skriver
Hej Louise
Hvor mange boller bliver der ud af denne opskrift? jeg får gæster imorgen og vil meget gerne lave din opskrift.
Kh cecilie
Louise Dam skriver
Jeg beklager jeg først svarer nu. Det er meget lang tid siden jeg har lavet denne opskrift så jeg kan simpelthen ikke huske det. Men mit bud vil være at der bliver cirka 15-20 boller af denne portion.