I denne guide vil jeg vise jer hvordan man flækker en vaniljestang og får fat i alle de lækre vaniljekorn, som sidder inde i en (reklamelink)vaniljestang.
Jeg bruger rigtig meget vanilje og især i desserter. Tidligere brugte jeg mest vaniljesukker, eller (reklamelink)vaniljepulver. Jeg syntes nemlig vaniljestænger både var dyre og besværlige. Men hvis man køber de lækre stænger på tilbud så er prisen ikke så gal.
Nu hvor jeg har lært hvordan man flækker en (reklamelink)vaniljestang, så tager det heller ikke så meget længere tid - og igen så er det altså den lille smule ekstra arbejde værd. Når du er færdig med at flække din vaniljestang kan du jo eventuelt lave denne lækre stracciatella is.
Guide: Sådan flækker du en vaniljestang
Udstyr (reklamelink)
- urtekniv
Ingredienser
- (reklamelink)vaniljestang
- sukker
Sådan gør du
- Med en lille urtekniv flækker du vaniljestangen på langs.
- Del vaniljestangen i to halvdele.
- Læg de to halvdele på skærebrættet.
- Nu skraber du så vaniljekornene ud med urtekniven.
- Læg vaniljekornene på skærebrættet. Hvis du ikke skal bruge vaniljekornene sammen med sukker så kan du stoppe guiden her, ellers fortsæt til næste step.
- Læg lidt sukker på skærebrættet og fordel vaniljekornene heri. Brug kniven til få fordelt alle kornene ud i sukkeret, så de ikke klumper sig sammen.
- Husk at gemme den tomme vaniljestang til hjemmelavet vaniljesukker.
Video
💭 Spørgsmål og svar
Hvis du vil bruge vaniljesukker i stedet for en hel vaniljestang skal du regne med at 1 vaniljestang svarer til cirka 2 tsk vaniljesukker eller ½ tsk vaniljepulver. Der kan dog være stor forskel på hvor meget vanilje der er i købt vaniljesukker.
Brug den tomme vaniljestang
Sørg for at gemme den tomme vaniljestang, når du har skrabet vaniljekornene ud. Den er nemlig stadig fyldt med godt smag, og du kan bruge den til at lave en super lækker hjemmelavet vaniljesukker.
Skriv en kommentar