For mange familier er bananen en frugt der altid ligger i frugtkurven. Men bananer holder desværre ikke så længe i frugtkurven. De bliver hurtigt brune og til sidst bliver de dårlige. For det meste smider folk bare bananerne ud når skrællen bliver brun. Men det synes jeg er meget ærgerligt. Overmodne bananer kan bruges i mange opskrifter og på den måde blive omdannet til lækker mad istedet for at ende i skraldespanden.
Hvis du følger min guide kommer du aldrig til at smide bananer ud igen. Denne guide er meget nem - su skræller de overmodne bananer, lægger dem i en frysepose og lægger dem i fryseren. En frossen banan kan holde så meget længere og den kan bruges i mange opskrifter. Prøv at tag et kig på alle mine opskrifter med banan - i mange af opskrifterne kan du nemt bruge frosne bananer.
Top-3 opskrifter med bananer:
Dette er min top-3 over opskrifter, hvor du kan bruge overmodne og frosne bananer.
1. Banankage med chokolade
2. Sunde bananpandekager
3. Sund Banan/chokoladeshake
Sådan fryser du bananer
Du har brug for
1. Modne bananer
2. Fryseposer
3. Kniv
4. Skærebræt
Sådan gør du
1. Skræl bananerne. Du kan med fordel bruge en kniv hvis bananerne er meget bløde.
2. Brug en kniv til at skære bananerne i mindre stykker.
3. Læg bananskiverne i en frysepose. Husk at skrive dato på posen så du altid bruger de ældste bananer først.
Grith skriver
Jeg har frosset nogle meget modne bananer. Da jeg tog dem op, og de havde ligget lidt på køkkenbordet for at tø op, var de blevet helt brune og smattet, og der var kommet en del væske. De var i samme pose, som jeg frøs dem i.
Jeg havde gjort som beskrevet her. Skraldet dem, skåret dem over og i en pose.
Kan vel ikke have gjort noget galt? Eller skal man bare skynde sig at bruge dem, inden de tør op?
Mine var i hvert fald ret ulækre og blev smidt ud.
Louise Dam skriver
Bananerne vil blive brune og smattede når de ligger og tør op. Jeg bruger dem faktisk ofte bare imens de stadig er frosne eller kun let optøede.
Hilsen Louise
henriette skriver
Hej.
Kan de bruges direkte fra frost til kager, eller skal de mon tø op først?
Vh. Henriette
Louise Dam skriver
Jeg bruger dem ofte direkte fra frost. Så plejer jeg at bruge en stavblender til at lave mos af dem inden de kommer i en kage.
Christina skriver
Det der med brune bananer, det kender vi godt hjemme hos os - men hvad, når fluerne er kommet? Er det så "for sent"? Altså bananfluerne, mener hvis de først har slået sig ned i bananerne, kan de (bananerne) så stadig bruges?
Louise Dam skriver
Hej Christina
Udfra denne artikel kan bananerne sagtens spises: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/partner/tv2dk/bananfluer-vaelter-frem-saadan-slipper-du-af-med-dem
Christine skriver
Super god ide, jeg har lige brugt den.
Jeg skulle lave en smoothiebowl, det skal prøves med frosne bananer i morgen.
Laura skriver
Hej Louise.
Hvor længe kan bananerne så holde sig i fryseren? :)
Louise Dam skriver
Jeg tror ikke de som sådan bliver dårlige - men omkring 4 måneder vil jeg tro :-)