Glasur består for det meste blot at vand og flormelis. Glasur bruges på mange forskellige slags kager. Enten som den eneste pynt, eller til at holde anden pynt fast med. Du kan variere den klassiske hvide glasur lige så meget du vil. Du kan f.eks. skifte cirka ⅓ af flormelisen ud med usødet kakaopulver for at få en kakaoglasur, eller du kan skifte vandet ud med frugtsaft - f.eks. citronsaft, appelsinsaft el. lign. Hvis du skal bage kage til børnene vil de helt sikkert synes det er sjovt hvis du skifter lidt af vandet ud med frugtfarve.
Glasur altså utrolig nemt at lave, og de fleste behøves nok ikke en opskrift når man først har lavet det én eller to gange. Jeg bruger kogende vand i min glasur for nemme at røre klumper ud, men man kan også bruge koldt vand.
Hvis man vil have en glasur man kan sprøjte ud, og som stivner rigtig godt, så skal man lave det der hedder royal icing, som er glasur lavet med æggehvide. Det bruger jeg f.eks. når jeg skal pynte en hjemmelavet kransekage.
Sådan laver du glasur
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)flormelis
- ½ dl kogende vand
Sådan gør du
- Bland flormelis og kogende vand sammen i en skål.
- Bland indtil du har en ensartet glasur.
- Pynt din kage med glasuren.
Lars skriver
Tak for det, smider det på chokoladekagen.
Louise Dam skriver
God idé :-)
Camilla skriver
Det er nemt at laver det