Opskrift på små lækre og svampede gulerodsmuffins med en skøn ostecreme på toppen!
Gulerodsmuffins med flødeostecreme er virkelig godt! Til denne opskrift har jeg faktisk brugt samme opskrift som min gulerodskage. Men det bliver de altså ikke mindre gode af.
De her gulerodsmuffins med flødeostglasur er så svampede og lækre, og de holder sig lækre i flere dage. Der er altså noget enormt fint over små muffins synes jeg. De kan noget en stor kage ikke kan på samme måde.
Her har jeg valgt at sprøjte ostecremen på mine gulerodsmuffins med en stjernetyl og så har jeg pyntet med spiselige blomster. Jeg synes virkelig de blev smukke! Man kan selvfølgelig sagtens pynte dem på en anden måde end jeg har gjort.
Læs også: Bananmuffins med chokoladestykker | Svampede chokolademuffins | Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme
Hvis du ikke er så vild med flødeostglasur på dine gulerodsmuffins kan man også lave en hvid chokoladecreme som man pynter dem med. Det er også super lækkert!
Her får du min nemme og lækre opskrift på gulerodsmuffins med flødeostcreme.
Gulerodsmuffins med ostecreme
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Muffinsforme
- (reklamelink)Sprøjtepose
- (reklamelink)Stjernetyl
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 4 æg
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 180 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk (reklamelink)kanel
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1,5 dl rapsolie
- 300 g gulerødder
Flødeostecreme
- 125 g (reklamelink)flormelis
- 125 g blødt smør
- 200 g flødeost, f.eks. Philadelphia natural - ikke light.
Pynt
- spiselige blomster
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til du skal lave flødeostecremen.
Gulerodsmuffins
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker eller i en røremaskine på piskeris i cirka 5 minutter. Det skal blive lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål og rør det i dejen.
- Tilsæt olien til dejen.
- Vend de revne gulerødder i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme. Hvis du bruger papirsforme vil jeg anbefale at sætte dem i en fast muffinsform, eller sætte to forme oveni hinanden så formen holder bedre.
- Bag dine muffins i ovnen ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.
- Lad kagen køle helt af på en rist.
Flødeostecreme
- Når dine muffins er kølet af skal flødeostecremen laves.
- Med en elpisker piskes flormelis, flødeost og blødt smør sammen i en skål til den er helt cremet og uden klumper.
- Fordel ostecremen på alle muffins.
Pynt
- Skyl blomsterne og lad dem ligge og tørre på et stykke køkkenrulle.
- Pynt de færdige kager med en eller et par blomster på toppen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Spørgsmål og svar til opskriften
De spiselige blomster kan f.eks. købes hos Nemlig.com. Eller I større supermarkeder. De er også en del af de store planteskoler der sælger spiselige blomster. Du kan selvfølgelig også plante nogle derhjemme, så du altid har dem på lager.
De blomster du kan se her på billederne er hovedsageligt hornvioler.
Ja, du kan f.eks. lave en hvid chokolade glasur i stedet for. Det ville også være lækkert. Du kan også lave en klassisk smørcreme.
Pia K. Nielsen skriver
Godkendt! Så lækre😋🧁
Louise Dam skriver
Dejligt at høre opskriften kunne bruges :-)
E skriver
Kan man lave dem dagen før servering?
Louise Dam skriver
Ja det kan du sagtens. Opbevar dem ved stuetemperatur og kom så ostecremen på inden servering.
Lonnie Lykke Jensen skriver
Kan de fryses ned, selvfølgelig uden creme.
Louise Dam skriver
Ja det kan de sagtens :-)
Anna skriver
Disse muffins er nemme at lave, og de er super lækre 😋 ❤️.
De er ideelle at lave, når man får uventet gæster, eller ikke har tid nok til at lave noget “stort”, og gerne vil servere noget lækkert her og nu.
Louise Dam skriver
Fantastisk at høre! Mange tak fordi du gav dig tid til at skrive en kommentar ❤️
Helle skriver
Nemme og lækre
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne lide opskriften :-)