Hakket oksekød med kartoffellåg
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 600 g kartoffel
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg, finthakket (jeg brugte rødløg)
- Olie til stegning
- 1 tsk. oregano eller timian
- 2 gulerødder, revet
- 1 (reklamelink)dåse hakkede tomater
- 3 dl fromage frais eller creme fraiche
- 150 g revet ost
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær de skrællede kartofleri tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Hæld kartoflerne i en sigtetil afdrypning.
- Brun derefter først løget og så det hakkede kød til det smuldrer og skifter farve.Bland de revne gulerødder og tomaterne i og drys med salt, peber og timian/oregano.Lad det småstege i 5 min. og hæld blandingen i et ovnfast fad.
- Kom kartoflerne ovenpå og fordel cremefraichen over. Drys med revet ost og sætfadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter.
- Serveres alene eller med groft brød til.
Noter
Opskriften er fra AlletidersKogebog, med et par justeringer.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 736 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 38 g | Fedt: 45 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Kirsten skriver
Hej 😊
Kan retten fryses?
Mvh. Kirsten
Louise Dam skriver
Det vil jeg tro den godt kan.
joan skriver
Hej Louise
Tanker på at lave denne ret, som jo smager så skønt, men tænker at jeg vil blande kartoffel skiverne men nogen kinaradise skiver, for at gøre retten lidt sunder 😉 men tror du at man også lige skal give de fine radiseskiver et lille opkog inden de bliver lagt i fadet.
Vh. Joan
Louise Dam skriver
Nej, det tror jeg ikke jeg ville gøre :-)