Havregrynskugler hører sig altså med til julen efter min mening. Jeg kan tydeligt huske hvordan jeg stod og fedtede med at rulle dem da jeg var barn, og hvor utrolig svært det var at lade være med at spise dem før de var rullet allesammen! Her en helt enkel og simpel opskrift på havregrynskugler, som jeg blandt andet har rullet i en blanding af kakao og lakridspulver, ligesom jeg gjorde med de ristede mandler med chokolade og lakrids. Det var slet slet ikke dårligt. Man kan også sagtens holde sig til den helt klassiske version og bare rulle dem allesammen i kokosmel. Det bliver de ikke dårligere af.
Havregrynskugler
Justér antal25 Stk.
Ingredienser
- 280 g (reklamelink)havregryn
- 225 g blødt smør
- 200 g sukker
- 6 spsk. (reklamelink)kakaopulver
- Et par spsk. piskefløde
- 1,5-2 tsk (reklamelink)rom aroma
- 1,5-2 tsk (reklamelink)mandel aroma
Pynt
- (reklamelink)Kokosmel
- (reklamelink)kakaopulver
- (reklamelink)lakridspulver
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen ved at ælte dem godt til det er helt blandet. Prøv dig lidt frem med fløden til den har den rette bløde konsistens. Stil massen i køleskabet i cirka 15-30 minutter. Tril herefter massen til små havregrynskugler. Tril dem til sidst i kokosmel, kakao og lakridspulver.
- Opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 138 kcal | Kulhydrater: 16 g | Protein: 2 g | Fedt: 8 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ane skriver
Uha, de må prøves. Det lyder lækkert med kombinationen af kakao og lakrids
Louise Dam skriver
Ja, det passer altså ret godt sammen 👌
Lisa skriver
Tak for en god opskrift, har dog lige et spørgsmål.
Kan man bruge alm. rom i stedet for romessens?
Synes romessens smager kunstigt.
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens. Du smager dig bare lidt frem ift hvor meget der skal i.
anette skriver
Skal prøve at lave dem i dag. Hvor længe kan de holde sig?
God jul :)
Louise Dam skriver
Hej Anette
Jeg vil mene at holdbarheden er afhængig af holdbarheden på de produkter du anvender til at lave havregrynskuglerne med.
God fornøjelse! :-)
Sofien Jensen skriver
Jeg ser allerede frem til dine nye posts om Jul.. Kan du skrive om fester også - jeg ved de er specialiseret på Vejle konferencecenter i at holde julefester! Og de skulle vist også lave noget lækkert julemad til inspiration :D
Louise Dam skriver
Hej Sofie
Så må jeg hellere til at overveje hvilke julegodter jeg skal hive frem i år :-) Jeg skal se om jeg ikke også kan finde på nogle julede retter der kan bruges til en lille julefest.
Hilsen Louise
Mathilde Brødsgaard skriver
MUMS de ser gode ud, dem kan jeg vidst godt lave selvom julen er ovre!
// Mathilde fra bloggen Eat The Beat
http://www.mathilde-broedsgaard.dk
Louise Dam skriver
Ja, man kan da altid spise havregrynskugler! :-)