Her kan du finde en opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Først får den en tur på panden hvorefter den bliver færdigstegt i ovnen. Det er lækkert at servere en helstegt oksemørbrad med bearnaise og Mini Pommes Anna eller almindelige Pommes Anna.
Helstegt oksemørbrad er noget af det bedste og fineste kød. Det smager fantastisk lige meget hvordan det tilberedes, men min foretrukne tilberedning er en helstegt oksemørbrad. Selvom en god oksemørbradbøf da heller ikke er af vejen. Det er meget simpelt at tilberede en hel oksemørbrad i ovnen og det er helt perfekt at servere for gæster.
Når jeg laver oksemørbrad så vil jeg gerne have at den er rosastegt. Jeg tager derfor stegen ud af ovnen når den har nået 58 grader og så får den lige lov til at stå i cirka 10 minutter så kommer den op på lidt over 60 grader og så er den efter min mening perfekt. Hvis du ønsker den mere rød i det tager du den ud lidt før og hvis den skal være mindre rød giver du den lidt længere. Men pas på den ikke får for meget. Det er så synd med en helt grå oksemørbrad.
Prøv også disse opskrifter:
Grillet oksemørbrad | Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Intervalstegt svinemørbrad
Oksemørbrad er også helt perfekt at servere nytårsaften, det har vi selv haft stor succes med. Det fungerer også til en lang række forskellige former for tilbehør. Du kan se billeder af fremgangsmåden lige efter opskriften. Så kan du blandt andet se, hvordan man afpudser mørbraden.
Du kan også prøve at lave oksemørbradbøffer med ovnkartofler og to slags salat.
Helstegt oksemørbrad
Ingredienser
- 1 oksemørbrad
- (reklamelink)Havsalt
- Olie
- Smør
Sådan gør du
- Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
- Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
- Varm en pande op med lidt smør og olie. Brun oksemørbraden på alle sider og krydr med salt og eventuelt peber.
- Læg mørbraden i et ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i mørbraden.
- Sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn indtil den når en kernetemperatur på 58 grader. Det tager cirka 30 minutter.
- Tag stegen ud af ovnen og lad den stå og trække i cirka 10 minutter.
- Skær oksemørbraden i skiver og server den.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Prøv også at tilberede din oksemørbrad i sous vide. Det har den fordel at det er lidt nemmere at styre når man har gæster. Der sker nemlig ikke noget ved at den lige får 15 minutter for meget - det skal den altså helst ikke have i ovnen.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Denne her opskrift er uden bacon, men du kan sagtens bruge bacon, hvis du er til det. Til denne her portion vil jeg tro, at du skal bruge 2 pakker bacon. Du lægger det rundt om mørbraden, inden den skal på panden, og følger ellers opskriften derfra.
Når du normalt køber en mørbrad, vil den have store eller mindre sener. Det vil typisk ligne det øverste billede, som du kan finde herunder. Slutresultatet skal gerne ligne det andet øverste billede. Man tager blot en skarp kniv og skærer det hvide væk. Her skal man prøve ikke at fjerne for meget af kødet, men det kræver lidt øvelse. Når det hvide er fjerne, har du renset din mørbrad. Dette kaldes også for at afpudse en mørbrad.
Det kan man i teorien godt, men jeg synes selv, at det ville være synd at genopvarme den helstegte oksemørbrad. Du kan gøre det, at du afpudser og renser mørbraden inden, at du skal lave den. Så sparer du lidt tid der, og så kan du lave en helstegt oksemørbrad på dagen.
Det gode ved oksemørbrad er, at man kan lave en lang række forskellige ting som tilbehør. Jeg ville helt klart servere den med en god omgang bearnaise og nogle sprøde ovnkartofler. Hertil kunne man servere en sprød salat og et lækkert madbrød. Jeg er selv ret vild med at lave svampesauce til en helstegt oksemørbrad.
Tina skriver
Hej Louise! Jeg vil forsøge mig med din opskrift til nytår. Kan jeg afpudse mørbraden dagen før (d. 30), men først tilberede den den 31.?
Godt nytår og tak for mange skønne opskrifter!
Kh Tina
Louise Dam skriver
Jeg er først nået til din besked nu. Men det skulle altså ikke være noget problem så længe du får pakket den godt ind bagefter. Eventuelt i husholdningsfilm.
Flemming Andersen skriver
God opskrift . Jeg skal prøve og lave med grill tallerkner . Så først oksemørbrad og så tallerken med kartoffel mos og grønsager 😊
Louise Dam skriver
Lækkert! Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Allan Sørensen skriver
Har haft stor succes med at sætte den i ovnen ved 100 gr. efter at have brunet den af på panden. Det tager lidt længere tid. Men den bliver virkelig mør og hel flot rød.
Louise Dam skriver
Mange tak for tippet Allan :-)
Tim skriver
Sikke en kanon opskrift. Vi brugte den i går da den mindste havde fødselsdag. Desværre gør forsamlingsforbuddet det svært at samles alle sammen, men tilgengæld er det godt med dejlig mad!
Mvh
Tim Petersson
https://maaltidikasser.dk/
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Ordkløveren skriver
Hvis man kommer noget i ovnen, er det så ikke reelt set bagt?
Så overskriften med rette, skulle være helbagt oksemørbrad eller måske endda Halv (hel)bagt oksemørbrad.
Stegning foregår jo på en pande eller lign...
Louise Dam skriver
Det kan da godt være det burde hedde det efter den logik, men sådan tror jeg bare ikke det er blevet. Jeg har f.eks. heller aldrig hørt om bagt kylling - selvom den kommer i ovnen. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg havde en opskrift på helbagt oksemørbrad ville jeg ikke få særlig mange hits på den opskrift, det er der vist ingen der søger på :o)
Lotte skriver
Hej Louise
Jeg skal lave helstegt oksemørbrad til nytår men det skal være to go..
Hvordan gør jeg så kødet ikke bader i kødsår inden folk kommer hjem med det og kan de evt give den lidt ekstra så den er varm når den skal spises
Hilsen lotte
Louise Dam skriver
Hej Lotte
Det har jeg desværre ikke den store erfaring med. Du har ikke en sous vide du kan lave det i? Det ville helt sikkert være den vej jeg gik. Så kan man varme lige stege den af inden servering.
Hilsen Louise
Haidi Scharbau skriver
Jeg har lige søgt på helbagt oksemørbrad :-)
Louise Dam skriver
Ha ha, ja okay så :-)
Kaj Mikkelsen skriver
Perfekt
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Astrid skriver
Hej Louise
Jeg skal lave helstegt kalvemørbrad til en fødselsdag.
Kan jeg stege den på panden om formiddagen og så putte den i ovnen om aftenen før servering?
Tak for en god bog. Kh Astrid
Louise Dam skriver
Hej Astrid
Jeg ville synes det er synd at opvarme en mørbrad. Det vil helt sikker være bedst at lave den lige inden servering.
Dejligt du kan lide min blog :-)
Hilsen Louise
Gitte skriver
Når kød tilberedes i ovn hedder det at det bliver stegt uanset hvad kød det er.
Tror ordkløveren skulle nærlæse mere på brugen af danske ord. 🙃🤔
Husein skriver
Tak for opskrift jeg laver den lige nu .
Louise Dam skriver
Håber den bliver rigtig lækker :-)
Lars Lyskjær skriver
Laver du flæskesteg på en pande, eller steger du den i ovnen????
Den bager du vel ikke i ovnen
Bino skriver
nope brød bages kød steges når det er i ovnen
Jørgen Agustina skriver
Få et liv
D.P skriver
Jeg ville stoppe på 54 grader Max.
Ellers helt fint.
Lavede trøffelsauce til og hassel bagte kartofler til det var et hit.
Louise Dam skriver
Hvis man vil have den mere rød/rosa end på billedet så skal man stoppe lidt før og her lyder det også fint med 54 grader. Det lyder super lækkert med trøffelsauce og hasselbagte kartofler. Mums!
Hilsen Louise
Ana skriver
Du er pisse dygtig🥰
Tak for den opskrift🙏🏿🙏🏿🙏🏿👍👍👍
Louise Dam skriver
Mange tak Ana, hvor er du sød :-)
Nicolai skriver
Godt svar Keld dit arrogante fjols. Har du ikke noget konstruktivt at tilføje, så hold dig da væk. Folk som dig, skulle ikke have adgang til internettet.
Dan skriver
Det er da et unødigt angreb, du kommer med der, i min optik ude af proportioner, i forhold til Keld's kommentar.
Det kunne jo være en oplysning, der kunne hjælpe i fremtiden og ikke ment som andet.
Jesper Jensen skriver
Hej Nicolai,
Din manglende stil i et mad forum for intelligente og respektfulde, voksne mennesker, peger desværre voldsomt i retning af EkstraBladet, og Brøndby fodboldfans.
Slip venligst denne dialog for pæne folk, med gensidig kærlighed og respekt.
Farvel & Nej- tak😱
Jesper Jensen skriver
Hav et rigtigt liv fremadrettet, i tråd med din manglende respekt for andre, fornuftige mennesker.
Malene Mac Donald skriver
Hej Louise
Fantastiske opskrifter du har..👍
Har du en ide på en sovs hertil?...
Mvh. Malene
Louise Dam skriver
Hej Malene, jeg er selv glad for en lækker svampesauce. Find opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/svampesauce/
Sebastian skriver
Waaw kan klart anbefales.. 👌🏼
Steffen skriver
Er det 200 grader ved varmluft?
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm. ovn.
Linda skriver
Har en oksemørbrad på frost, hvor mange dage må den ligge på køl i køleskabet?
Louise Dam skriver
Til den er optøet vil jeg tro.
Madelskeren skriver
De fleste slagter lade stege som den ligge og trække 2 ugers tid i køleskabet sker der absolut intet ved andet end at køddet modner mere
Thomas Kjeldsen skriver
UNDSKYLD men 30min..... kan ikke helt passe , jeg har nu lavet den og efter 30 min var den kun oppe på 35grader..... , er det 30min pr kilo???
Louise Dam skriver
Hej Thomas
Der kan være meget forskel på ovne - og derfor kan det være din ovn faktisk varmer meget mindre end den burde. Jeg vil mene at det skulle passe med lige omkring 30 minutter. Det burde max svinge 5-10 minutter vil jeg tro.
Thomas Christiansen skriver
Findes der så store pander?
Louise Dam skriver
Hej Thomas
Man kan godt lægge den rundt i panden synes jeg. Nu lavede jeg godt nok kun 1/2 oksemørbrad da jeg tog billeder til dette indlæg, det er selvfølgelig noget nemmere. Hvis det er for besværligt med panden kan du også brune den af på grillen ved høj varme i meget kort tid.
Rosa Grevsen skriver
Tak Louise. Dejligt du har lagt billeder ud også. Kan man lave den dagen før? Eller ville det være synd ?
Louise Dam skriver
Hej Rosa
Det ville bestemt være synd med sådan et dyrt stykke kød.