Bagels kommer oprindeligt fra Polen. Bagels er brød, som er formet i en ring og først kogt i vand og derefter bagt i ovnen. Resultat bliver en lækker lidt tæt og sej bolle. Den er de senere år blevet meget populær i Danmark og der findes i de fleste byer en lille bagelshop. Her er det helt klassisk at smøre bagelen med cream cheese (flødeost), og herefter kan man så vælge sit foretrukne fyld. Bagels kan også blot spises til morgenmad. Her er det populært bare at riste den på begge sider og igen eventuelt smøre den med cream cheese. De er desuden geniale at komme i madpakker.
Hjemmebagte bagels
Justér antal16 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 8 dl lunkent vand
- 3 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 100 g (reklamelink)rugmel
- 100 g (reklamelink)fuldkornshvedemel
- 1 kg (reklamelink)hvedemel
- 1-2 spsk sukker, til kogevandet
- 1 sammenpisket æg til pensling
Pynt
- (reklamelink)Sesamfrø
- Sorte sesamfrø
- Birkes
- (reklamelink)Græskarkerner
- (reklamelink)Solsikkekerner
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
- Tilsæt rugmel og fuldkornshvedemel og bland godt rundt.
- Tilsæt hvedemele lidt af gangen - det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
- Ælt dejen godt sammen.
- Lad dejen hæve et lunt sted under et rent viskestykke i cirka 30-40 minutter.
- Form dejen til 16 boller.
- I midten af hver bolle trykker du et hul i midten og bevæger fingeren rundt indtil det er cirka 2 cm i diameter.
- Lad dine bagels hæve igen i cirka 30-40 minutter.
- Sæt en stor gryde over med vand. Tilsæt 1-2 spsk sukker til vandet.
- Læg et par bagels i vandet og lad dem koge i cirka 3 minutter i alt. De skal vendes når der er gået 1,5 minut.
- Sæt dem til afdrypning på en rist.
- Pensl dine bagels med sammenpisket æg.
- Drys med ønsket pynt.
- Sæt dine bagels på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i ovnen ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.
- Fyld dine bagels med ønsket fyld. Især fungerer cream cheese (flødeost) super godt sammen med bagels.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 282 kcal | Kulhydrater: 59 g | Protein: 8 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Britta Toftebjerg skriver
Tak for nogle lækre opskrifter.
I denne opskrift med bagel, står der 1 kg mel (1000 g) også når opskriften bliver halveret?
Louise Dam skriver
Hej Britta
Tak fordi du gør mig opmærksom på fejlen, den er rettet nu :-)
Hilsen Louise