Denne opskrift på hjemmebagte burgerboller vender jeg altid tilbage til når vi skal have hjemmelavede burger. Bollen er helt perfekt blød, men stadig med en lille bitte sprødhed på ydersiden.
Det essentielle ved denne burgerbolle er at man lader bollerne hæve under plastik. På den måde beholder man alt fugten i dejen, så burgerbollerne bliver utrolig svampede.
Hjemmebagte burgerboller
Justér antal8 stk.
Ingredienser
- 1 dl vand, lunkent
- 1 dl A38, naturel yoghurt, fromage fraiche, skyr eller lignende.
- 50 g gær
- 60 g blødt margarine eller smør
- 40 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 400 g (reklamelink)hvedemel
- 1 æg, til pensling
- (reklamelink)sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Gæren udblødes i vandet.
- Resten æltes i og røres til en blød dej tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 15 minutter.
- Vej dejen af i 90 g runde boller og lad dem hvile i 5 minutter.
- Tryk dem flade med hånden og placer dem på en bageplade med bagepapir på.
- Pensl dem med æg og drys med sesamfrø.
- Stil dem til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke et lunt sted i cirka 1 time. (Det er vigtigt at have husholdningsfilm og viskestykke over under hævningen, da filmen holder på fugten og viskestykket holder på varmen.)
- Bages i ovnen ved 230 grader i cirka 10-12 minutter.
Video
Noter
Tip: Hvis du vil have sesam på hele bollen, som ikke drysser så meget, så hæld sesamfrø ud på en tallerken. Når bollen er penslet med æg presser du den ned i sesamfrøene så der kommer sesam over hele overfladen på bollen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 277 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 7 g | Fedt: 8 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Per skriver
Jeg synes ikke, at dejen bliver våd nok. Kan det passe, ar der kun skal 1 dl vand i?
Louise Dam skriver
Hej Per
Det er helt korrekt der kun skal 1 dl vand i. Og så kommer der jo også et surmælksprodukt i der også er væske. Det plejer at være nok for mig.
Hilsen Louise
Karina skriver
Bager du på alm eller varmluft ? Jeg har snart bagt dem maaaange gange sammen med din opskrift på coleslaw og pulled pork , jeg bager på alm ovn men syntes altid de skal have noget mere end der står i opskriften
Louise Dam skriver
Hvor er det dejligt du kan bruge mine opskrifter :-) Jeg bager på almindelig ovn. Jeg synes godt tider kan variere en del på forskellige ovne. Det er noget med af temperaturen faktisk må afvige en del grader fra det man sætter sin ovn på- uden at det er en fejl på ovnen.
Verner Ory skriver
Hej. et lille råd jeg fået som virker. I stedet for plastik over bollerne ved hævning, kan man bruge en omvendt bradepande. Ellers er det nogle lækre boller.
Louise Dam skriver
Hej Verner
Det lyder også smart med en omvendt bradepande. Gad vide om fugten holdes ligeså godt som under f.eks. husholdningsfilm.
Hanne skriver
Kan burgerbollerne fryses??
Louise Dam skriver
Ja, det kan de sagtens.
Louise Dam skriver
Ja, det kan de sagtens.
Lisbeth skriver
Kan man tilberede dejen 24 timer, før man skal lave bollerne ?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at koldhæve dejen. Men hvis du skal prøve det skal du bruge væsentlig mindre gær og så skal de hæve på køl.
Dorte skriver
Super gode 😉 Jeg laver så en færdig burger, steger bacon, bøf med krydderier. Ruller bollerne ud, og kommer en skive cheddar i bunden, så bacon, så bøffen, og til sidst en skive cheddar igen🤗 Serverer salat og burgerdressing til 👍 Færdig arbejde.
Jannie skriver
Smart trick med plastikpose-hævningen! Meen vil lige pointerer at skraldeposer er ikke beregnet til madvarer, så synes du skal bruge en frysepose i stedet. Ellers super nem opskrift :)
Louise Dam skriver
Hej Jannie, helt enig. Det er også det jeg bruger nu. Burde måske nok få taget et nyt billede :-)
Pernille Kofod skriver
Eller man kunne bare bruge husholdningsfilm. Same-same.
Anton Thomsen skriver
Skulle lave hjemmelavet burgerboller og fandt denne opskrift. Vi er til masse af kerne, så jeg tilsatte chiafrø og solsikkekerner samt en revet gulerod. Fik masse af ros og de mættede godt☺☺
Bergitta skriver
Undskyld, var for hurtig. Som sagt, i Eddy's opskrift skal der vist et æg i dejen. Skal det ikke også i din? Jeg synes at jeg må tilsætte mere væske end du angiver. Burde jeg prøve med et æg i stedet for? Mvh Bergitta
Louise Dam skriver
Det har jeg faktisk droppet i min opskrift - men du kan sagtens tilsætte et æg.
Anja skriver
Hej.
Har lige bagt disse og hold nu op de blev gode. Har aldrig lykkes med, at bage burgerboller der ikke blev for meget som et franskbrød😉
1000 tak for en super opskrift.
Louise Dam skriver
Skønt at høre Anja!
Jeanette skriver
Hej Louise kan de laves dagen før og varmes op? Hilsen Jeanette
Louise Dam skriver
Ja, det kan de sagtens. De er også rigtige gode at fryse ned.
Jeanette skriver
Tak fir hurtig svar 😊 Jeg prøver at lave dem i aften og luner dem imorgen.
Louise skriver
Hej hvis jeg vil 3-doble opskriften, hvor meget gær skal der så bruges???
Louise Dam skriver
Jeg ville nok bare bruge 1,5 pakke. Det er rigeligt.
Kristine skriver
Lyder lækkert må prøves. Kan se du overdækker dem med en plasticpose der ikke er beregnet til mad, kan ikke anbefales da den højst sandsynlig vil udskille stoffer til maden. Brug fryseposer du lige klipper op i den ene side, fungere lige så godt 😉
Louise Dam skriver
Hej Kristine
Ja, det ved jeg faktisk godt. Jeg havde bare ikke lige nogle fryseposer der var store nok :-) Men nogle gange bruger jeg også bare husholdningsfilm.
Frederik Andersen skriver
De er utrolig lækre. Det er også helt fantastisk at de er så hurtige og nemme at lave. Efter jeg så denne opskrift har jeg ikke købt færdige boller siden! Jeg plejer at udskifte 1/3 med grahamsmel så de mætter mere. Tak for den her super gode opskrift!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre! :-)
Sandra Sørensen skriver
Alt for meget salt! 1 tsk vil jeg tro er rigeligt.
Louise Dam skriver
Det er jo smag og behag, jeg synes ikke det er for meget salt og har aldrig haft gæster der har klaget over det :-)
Anja skriver
Har nogen erfaring med at lave en koldhævet version?
Louise Dam skriver
Det har jeg faktisk ikke prøvet
Karina Bech skriver
De er virkelig gode, dejlig svampede. Nemme at bage.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre. Jeg bager dem også selv jævnligt :-)
Kim skriver
nam nam :-)