Yay! Det er påske - og det betyder selvfølgelig hjemmelavede påskeæg fra min side af. I år havde jeg besluttet at jeg ville lave påskeæg med lækker dulce de leche. Jeg havde en pose med lidt kagerester (I know!) i fryseren, så jeg besluttede at jeg ville lave en lækker trøffelmasse/romkuglemasse efter denne opskrift. Jeg formede massen til æg, skar dem over og fyldte dem med lækker dulce de leche inden jeg samlede dem igen og overtrak dem med mørk chokolade. De blev virkelig vellykkede, og de skal helt sikkert laves igen på et andet tidspunkt!
Hjemmelavede påskeæg med trøffelmasse og dulce de leche
Ingredienser
- 250 g kagerester, jeg brugte denne, hvis du ikke bruger en chokoladekage kan du tilsætte mere kakao
- 1 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 1 spsk (reklamelink)rom aroma
- 1 spsk (reklamelink)hindbærmarmelade
- 10 tsk Dulce de Leche
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 25 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Kageresterne hældes i en foodprocessor og blendes fint.
- Tilsæt kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens og blend det en ekstra gang.
- Tag lidt trøffelmasse op (cirka en spsk fuld) og form den til et påskeæg.
- Skær ægget over og lav en lille fordybning i begge halvdele.
- Tag ca 1 tsk fuld dulce de leche og læg i fordybningen.
- Læg den anden halvdel ovenpå og luk siderne godt til.
- Fortsæt til du har lavet alle påskeæggene.
- Hak den mørke chokolade, og smelt 75 g af den.
- Når chokoladen er helt smeltet tilsætter du de resterende 25 g af chokoladen.
- På den måde bliver chokoladen tempereret og bliver ikke grå og kedelig at se på + den skulle gerne få et dejligt "knæk".
- Dyp nu alle påskeæggene i chokoladen og sæt dem på et stykke bagepapir til chokoladen er tør.
- Når de er tørret smelter du den lyse chokolade og pynter æggene med denne ved at trække tynde streger over æggene. Brug eventuelt en dekopen fra Lekué.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Anna skriver
Mmh, de ser godt nok lækre ud! Rigtig fin ide med flydende karamel i midten - dem kunne jeg da godt lige spise et par stykker af ;-)
Knus Anna
- anna-mad.blogspot.dk