Tortillapandekager eller tortilla wraps er noget der virkelig er blevet populært i Danmark de seneste år. De flade mexicanske brød kan fyldes med forskelligt kød og grønt, og det er nemt at få et hurtigt og velsmagende måltid. Samtidig kan retten nærmest varieres i det uendelige, det er kun fantasien der sætter grænserne i forhold til fyld.
Man kan købe tortillas i alle supermarkeder, men det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede tortilla wraps. Du skal kun bruge 5 ingredienser til opskriften, og jeg vil tro det er noget de fleste har på lager :-)
Læs også: Mexicansk Tortillalasagne | Sliders - Mini burgere | Burritos med kylling og koriander-lime ris
Jeg synes, at de hjemmelavede tortillapandekager smager bedre end dem man køber. Det er som om der bare er mere smag i dem. Hvis man vil have en mere autentisk mexicansk oplevelse kan man udskifte dele af eller alt hvedemelet med majsmel i sine tortilla wraps. Jeg bruger blot hvedemel fordi jeg altid har det i mit køkken. Herunder får du min nemme opskrift på tortilla.
Hjemmelavede tortilla wraps
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- ½ tsk salt
- 3 spsk olie
- 1,25 dl kogende vand
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
- Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen indtil dejen bliver fast.
- Æltes til den er en anelse klistret, men ikke så meget at den hænger fast i hænderne.
- Form dejen til 6 kugler á cirka 50 g stykket.
- Lad kuglerne ligge i 10 min og hvile under et viskestykke og rul dem så flade med en kagerulle. De skal være cirka 20-25 cm i diameter, og de skal være så tynde så du næsten kan se igennem dem.
- Rul én pandekage ud ad gangen og læg den derefter op en meget varm pande og steg dem i 20-30 sekunder på hver side. Hvis de får får lang tid kan de godt blive hårde istedet for bløde når de køler af.
- Overfør tortillaen til en tallerken og hold den varm med et viskestykke. Fortsæt på samme måde med de resterende 5 kugler.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Ofte stillede spørgsmål til opskrift på tortilla
Jeg ruller blot dejen ud med en kagerulle. Men man kan også købe sig en tortilla presse til at lave dem på.
Ja, indtil for nylig brugte jeg faktisk selv smør i opskriften. Men jeg syntes det var nemmere med olie, og jeg kunne ikke smage forskel på de færdige brød. Så du kan sagtens udskifte olien med 50 g smør.
Hvis du oplever at de bliver sprøde så er det højst sandsynligt fordi de bliver bagt for længe. De skal have høj varme i kort tid!
Nej, jeg steger dem blot på en tør pande.
Andreas skriver
Hurtig og nem opskrift, der bare fungerer. Jeg plejer at lave x1,5 potion så jeg for nogle større tortillas.
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Anna Uzelac Nørgaard skriver
Hej Louise
Det var første gang, jeg lavede tortilla wraps, i går. Det er ikke sidste gang de kommer på mit middagsbord 😋.
Fem stjerner, fordi de smager super mega bedre end fabrikslavet wraps, og fordi det er en super let opskrift man følger; enkelt, simpel og forståelig beskrevet guide 👍🏼.
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Rosa skriver
De smagte rigtig godt!! Vi lavede dobbelt portion, så det blev i alt 12 tortillas af 55g ca. Jeg må ikke spise konserveringsmidler/E-numre, og det er der i mange købe tortillas. Nem og enkel opskrift :D
Louise Dam skriver
Skøn at høre du kunne bruge opskriften :-)
Connie skriver
Super opskrift, tak for den!
Jeg vil dog øge størrelsen lidt så de rummer lidt mere fyld :)
Utrolig lækker dej at arbejde med og et pragtfuldt blødt bid!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :-)
Ole skriver
Ironisk nok, mange af de ingredienser du nok spiser dagligt, er også fuld af E-numre, de bruger bare deres officielle navn i stedet for, og det gælder også her ;) Ikke alle E-numre er dårlige, det er bare noget folk er blevet bildt ind!
Dog er Mel der kommer fra korn produkter aldrig sunde, uanset deres form, for det er vi slet ikke skabt til at spise, men for lige at give et eksempel, så er der E-300 i Hvedemel, og afhængigt af hvilken Bagepulver / mærke du bruger, så indeholder det E-450, E-500... Bare lige lidt oplysning :)
Morten Olesen skriver
Drop udrulningen og brug en tortillapresse.
Har du ikke en, så prøv stormandsvarianten.
Du skal bruge 2 kraftige og flytbare flader (skærebræt, pizzasten eller lignende), en opklippet affaldspose og en stor mand.
Læg dejkuglen i affaldsposen, læg affaldsposen mellem de to flader, læg hele ekvipagen på gulvet og stil den store mand ovenpå.
Vupti, så er der tynde tortillas og de slipper overraskende let affaldsposen.
Jeg lærte tricket i Mexico, hvor jeg blev brugt som stor mand. Med 125 kg er jeg velkvalificeret!
Louise Dam skriver
Haha, det er sgu sjovt :-) Det lyder meget sjovere med stormandsvarianten end med en tortillapresse :-)
Helle skriver
Et godt fif for at holde dem bløde og varme er at lægge dem i en gryde med låg på ;)
Tak for dejlige opskrifter.
Louise Dam skriver
Tak for et godt tip! Det vil jeg afprøve næste gang!
Kamilla skriver
Hvorfor skal vandet være kogende?
Louise Dam skriver
Dejen bliver nem at arbejde med. Men du kan nok også godt bare bruge varmt/lunkent vand ;-)
Mikkel Christiansen skriver
Tak for opskriften - jeg har prøvet den 2 gange, men der er et eller andet der ikke fungerer som det skal for mig (det er varmt kogende vand man skal bruge, ikke?)
Jeg får en stor klump lidt hård dej der ikke kan rulles nok ud. Det bliver til 3-4 meget tykke pandekager, og jeg kan ikke rulle dem nok ud til at fylde en pande. De smager godt men jeg kan ikke forstå jeg ikke kan få dem fladere og få flere. Jeg bruger majsmel og hvedemel 50/50... nogen gode råd til hvad jeg kan gøre anderledes?
På forhånd tak for hjælpen :-)
Louise Dam skriver
Måske er det majsmelet? Jeg bruger jo rent hvedemel i min opskrift. Jeg er faktisk i tvivl om majsmel kræver mere væske. Jeg oplever i hvert fald ikke at dejen bliver hård at arbejde med.
Kathrine skriver
Hej Louise.
Da du lavede dem med smør, blev de så mere velsmagende? Hvor meget smør brugte du?
Tak for opskrift
Louise Dam skriver
Jeg synes faktisk ikke jeg oplevede en ændring i smagen ved skift fra smør til olie. Jeg brugte 50 g smør.
Liselotte skriver
Hej Louise!
Kan man godt lave dejen om formiddagen, så de er klar til at komme på panden om aftenen? I så fald skal de så opbevares på køl indtil da? :-)
Mvh. Liselotte
Louise Dam skriver
Hej Liselotte
Jeg har faktisk ikke prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro at du kan trille dem til kugler og lægge film over og stille dem på køl.
Hilsen Louise
Liselotte skriver
Tak for svar, det vil jeg prøve! :-)
Jenny skriver
de var supergode, og nu overvejer jeg at lave dem igen. Men .. ;) de blev meget sprøde, og knækkede når jeg ville folde dem. En god bekendt foreslog at lægge et fugtigt stygge henover dem, men jeg kan se af kommentarerne at I både kan varme dem op og fryse dem - har I et par fif?
Louise Dam skriver
Hej Jenny
Jeg tror simpelthen du skal give dem højere varme og kortere tid. Hvis de kommer til at ligge for længe på panden, så bliver de nemlig sprøde.
Trine Jakobsen skriver
Det er en virkelig god opskrift!
Jeg har forsøgt mig med hjemmelavede tortillas nogle gange, med en anden opskrift som slet ikke levede op til mine forventninger. Men de her!!! De er bare SÅ lækre. Bløde lidt elastiske og meget velsmagende.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre! Jeg har også lige bagt dem igen i går med stor succes. Denne gang skiftede jeg bare smørret ud med 2-3 spsk olie, det var også rigtig godt.
Trine skriver
Hej!
Hvad steger du pandekagerne i? Olie, smør eller bare på en tør pande?
Louise Dam skriver
Bare på en tør pande.
Rikke skriver
Virkelig god opskrift. Tusind tak for den
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Rie skriver
Hej
Kan man godt lave pandekagerne om formiddagen og så varme dem til aften?
Og vil man varme dem ligesom købe tortillas, i en stak i staniol?
På forhånd tak.
Rie
Louise Dam skriver
Hej Rie
Jeg må helt ærligt sige at jeg ikke har prøvet. Men jeg vil tro at man kan varme varme dem i staniol eller måske bare i mikroovnen.
Mette skriver
Er der en eller anden der ved, om tortillaerne bliver dårlige, hvis man fryser dem, - eller skal de helst spises samme dag, som de bliver lavet.
Anne Mette skriver
Jeg har god erfaring med at fryse tortilla pandekagerne ned. Så længe du sørger for at lade dem ligge fladt under indfrysningen fungerer det fint - og man kan derefter tage dem op enkeltvis til f.eks. Madpakker etc.
Lækre opskrifter her på siden i øvrigt: der er flere jeg vist må prøve.
:) Anne Mette
Louise Dam skriver
Sikke en god idé. Det vil jeg da forsøge mig med :-) Mange tak fordi du læser med!