Bearnaisesauce er bare kongen over sauce. Det tror jeg ikke vi kan komme udenom. Men det er bare også lidt bøvlet at lave - for det kan nemt gå galt og saucen skiller. Men denne opskrift er næsten så sikker som den kan være for ikke at gå galt og skiller.
I denne opskrift bliver bearnaise saucen nemlig lavet i sous viden, man skal ikke klare smørret og man piske den sammen ved hjælp af en stavblender. Det er utrolig nemt, og gør lige pludselig opgaven omkring en hjemmelavet bearnaise sauce til ikke at være et stort projekt de fleste ikke kan overskue. Så skal du imponere gæsterne så prøv at lave hjemmelavet bearnaise sous vide.
Hvis du ønsker mere information omkring hvad sous vide er og hvordan man tilbereder efter denne metode, så læs mit indlæg 'alt du bør vide om sous vide'.
Hjemmelavet bearnaisesauce (sous vide)
Ingredienser
- 200 g smør
- 40 g æggeblomme
- 2 spsk bearnaiseessens
- Estragon, hakket - ½ bundt frisk eller 2 spsk tørret
Sådan gør du
- Smør i tern, æggeblomme og essens hældes i en frysepose.
- Læg posen forsigtigt ned i sous viden. Sæt gerne posen fast med noget i toppen, så den ikke falder ned i. Temperaturen skal blot være den som dit kød også får, men ikke over 60 grader.
- Giv saucen minimum 30 minutter. Den kan sagtens være i sous viden i længere tid.
- Hæld blandingen i en høj kande - gerne hvis du har en der følger med til din stavblender.
- Lad det stå et par minutter eller indtil den tykke del er bundfældet.
- Så bruger du din stavblender til at samle saucen med. Sæt den først helt ned i bunden således at du blender den tykke del først og så stille og roligt arbejder dig opefter i beholderen.
- Til sidst tilsætter du hakket estragon (enten frisk eller tørret) og blander rundt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Karen Maria skriver
Hej Louise
Jeg skal lave bearnaise sovsen i dag, men har ingen stavblender. Måske man kan bruge en almindelig pisker?
Tak for en super side men masser af inspiration☺️
Louise Dam skriver
Håber du fik lavet en god bearnaise. Umiddelbart tror jeg det skal være en stavblender, men jeg har ikke prøvet med en almindelig pisker. Lykkedes det? Dejligt du kan bruge min side til inspiration :-)
Steen Schmidt Hansen skriver
Hej Louise
Vil prøve at lave din Bearnaise Sous vide
til en barnedåb med ca 26 personer. Kan det lade sig gøre i een portion og hvordan holder jeg det varmt når det er kørt med stavblender en.??
På forhånd tak
Steen S.Hansen
Louise Dam skriver
Hej Steen
Jeg har desværre aldrig prøvet at lave til så mange mennesker. Men det burde ikke være et problem at lave det på én gang. Jeg tror jeg ville blende den med stavblenderen som det sidste inden I skal spise og så servere saucen. For det bliver nok svært at holde den lun.
Jeg ville blive super glad hvis du vender tilbage med dine erfaringer du gør dig - så er der en masse andre der også kan få glæde af det :-)
Jeg håber I får en rigtig dejlig barnedåb.
Hilsen Louise
Michael Schultz-Larsen skriver
Du kan bare komme bearnaisen tilbage i Sous viden når den er lavet, så længe du holder temperaturen under 60 grader
Louise Dam skriver
Arh ja, selvfølgelig kan man da det. Mange tak fordi du skrev :-)