Guacamole er en mexicansk avokadodip, som består af bl.a. moset avokado, tomat og løg. Efter min meningen er denne lækre avokadocreme dronningen over alle dips! Den smager bare godt og har en fantastisk konsistens. Den kan virkelig gøre noget godt for rigtig mange retter.
Guacamole spises ofte til nachos, som er sprøde majschips. Det er også dem du ser her på billederne i denne opskrift. Men den lækre avokadodip er også virkelig god til at smøre i en sandwich, eller f.eks. i tortilla wraps eller tacos. Jeg serverer også gerne mine quesadillas med en god portion guacamole til.
Der er nok mange meninger om hvordan en god guacamole skal laves. Nogle vil gerne have lidt struktur på den, hvor andre vil have den helt glat. Min version er med struktur, hvor man kan se stykker af tomat og løg i dippen. Det synes jeg er lækkert. Men hvis man ønsker en helt cremet og glat version, så kan man bare give den en tur med stavblenderen :-)
Hjemmelavet guacamole
Ingredienser
- 4 avokadoer, Gerne meget modne
- 1 fed hvidløg
- 1 lille rødløg, eller et halvt alm.
- 1 tomat
- 1 tsk (reklamelink)spidskommen
- ½ tsk (reklamelink)chilipulver
- ½ lime, saften heraf
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skær avokadoerne over i halve og fjern stenen.
- Brug en spiseske til at skrabe avokadoen ud af skallen og ned i en skål.
- Mos avokadoen godt med en gaffel.
- Pres hvidløget ned i avokadomosen.
- Pil rødløget og hak det helt fint. Kom rødløget i avokadomosen.
- Skær tomaten i små tern. Kom tomaten i avokadomosen.
- Bland de resterende ingredienser (creme fraiche, spidskommen, chilipulver og limesaft) i din guacamole og smag den til med salt og peber. Tilsæt også mere spidskommen og chili, hvis du synes den mangler.
Jette Sandsted skriver
Hej Louise
Først og fremmest, tak for alle de lækre opskrifter.
I denne opskrift på guacamole, står der under 'Sådan Gør Du', at der blandes creme fraiche i, men under ingredienser er creme fraiche ikke nævnt. Hvor meget tilsætter du?
M.v.h. Jette
Louise Dam skriver
Arh, det er nok fordi jeg egentlig ville fjerne det fra opskriften. Man kan tilsætte 2-3 tsk. creme fraiche. Men i den originale version kommer der ikke creme fraiche. Så det er lidt op til dig hvad du bedst kan lide :-)
Hilsen Louise