Det er super nemt at lave hjemmelavet kondenseret mælk - du ved den tykke søde mælk man ellers køber på dåse. Kondenseret mælk kan bruges til mange forskellige lækre opskrifter. Brug den f.eks. til at lave disse lækre bounty eller måske en lækker chokolade fudge? Tag også et kig på mine andre opskrifter med kondenseret mælk.
Den kondenserede mælk laves af kun 3 ingredienser og det er meget simpelt. Du koger mælk og sukker ind til en tyk masse. Hæld mælken på et rent skoldet glas og opbevar det i køleskabet til du skal bruge det.
Hjemmelavet kondenseret mælk
Justér antal4 dl
Ingredienser
- 5 dl sødmælk
- 200 g sukker
- 1 knivspids natron
Sådan gør du
- Bland mælk og sukker sammen i en gryde.
- Lad mælk og sukker koge i cirka 20 minutter.
- Når massen begynder at blive gullig, tykner og bobler op er din kondenserede mælk færdig. Bland natronen i din kondenserede mælk. Den bliver tykkere så snart den er blevet kold.
- Hæld den kondenserede mælk på et rent skoldet glas og opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 dl | Kalorier: 270 kcal | Kulhydrater: 56 g | Protein: 4 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Tanja skriver
Vil man kunne lave den sukkerfri? Fx med perfekt dit eller sukrin?
Louise Dam skriver
Hej Tanja
Jeg laver desværre sjældent noget med de produkter, så jeg ved ikke helt hvordan det ville opføre sig i denne opskrift.
Hilsen Louise
Rasmus skriver
spændende læsning
Michael R. Christensen skriver
Ang. holdbarhed, så tror jeg at der en "evigheds" holdbarhed på kondenseret mælk, da det efter kogning stort set kun er et sukkerprodukt, som er henkogt. Normalt laver jeg ca. 1 kilo, fylder et 1 liters glas, stiller det i køleskabet, og bruger løbende af glasset, indtil nu har der været perioder på op til en måned før jeg har opbrugt en sådanne portion, og konsistensen er måske blevet en anelse tykkere, men smagen har været det samme.
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg faktisk du har ret i. Generelt skal man jo også altid kigge på maden og dufte til det for at se om det stadig er holdbart. Det kan være svært at sætte en bestemt tidsangivelse.
Lis skriver
Min er lykkedes rigtig godt - lod den bare koge stille og rolig til det så ud til at være passende
Det tog nok mellem 50 og 60 min
Sasja skriver
Knap så opskrift. Jeg står nu med 4x fudge, som har stået på køl siden igår aftes. Det er så flydende, at det render ud af formen. 😒👎
Louise Dam skriver
Øv, det var da træls. Kan det tænkes at det er fudgen der ikke har fået nok?
Sasja skriver
Hej! Jeg har nu sat 3 glas på køl. Men hvor længe går der før det er klar til brug? Kan jeg bruge det samme dag?😊
Louise Dam skriver
Ja, det burde du godt kunne.
Anni skriver
Tror du jeg kan bruge laktosefri mælk det er jo godt nok ikke sødmælk. Eller laktosefri fløde måske bedre for at få fedmen🤔
Louise Dam skriver
Det vil jeg godt tro du kan - men har ikke arbejdet så meget med laktosefri mælk.
Pia Møller skriver
Jeg har netop kogt. Opskriften virker og det smager fuldt ud lige så godt som den, der købes på dåse. Tak for ideen. Nu skal den omsættes i hjemmelavet Bailey
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Per Andersen skriver
er lidt glad for honning, kunne den måske bruges istedet for sukker?
Louise Dam skriver
Det er jeg desværre ikke klar over. Men jeg tror det ikke.
Bjørn Hansen skriver
Hej med jer.
Faldt lige over denne side og vil lige dele lidt ud af noget som måske gør det en smugle nemmere.
Her er en hjemmeside hvor opskriften er beskrevet meget udførligt plus der også er en youtube video om det.
http://www.biggerbolderbaking.com/how-to-make-condensed-milk/
og det er kun mælk og vand der skal bruges.
Bente skriver
Ligner sukkeret vand, når du ser filmklippet? Kondenseret mælk er mælk, hvor vandindholdet koges væk. Så skal man jo nok ikke tilsætte vand for at få kondenseret mælk ud af det.
Ole Iversen skriver
Det har intet med kondenseret mælk at gøre. Det er sukker og mælk der er samlet sig pga natronen. Det minder om Kina: Hvis det ligner og smager som den rigtige varer, så er nogen der vil købe det.
Louise Dam skriver
Kondenseret mælk er almindelig mælk der er kogt ind med sukker, hvor vandet så er fordampet og derfor bliver det tykt. Den kondenserede mælk er faktisk færdig før man putter natronen i, så det er ikke den der gør det bliver tykt. Og jeg er faktisk ikke helt klar over om man er nødt til at tilsætte natron, jeg har bare set det blive gjort mange steder.
Joy skriver
Hvor smart! Det må prøves!
Har du prøvet med soyamælk eller andre former for "erstatsnings"-mælk eller tror du det ville virke?
Louise Dam skriver
Hej Joy
Jeg har desværre ikke prøvet med andre former for mælk. Så det ved jeg ikke om vil virke.
Sarah skriver
Hej joy, jeg har lige lavet det med laktosefri mælk og det virker perfekt. Det bliver dog lidt mørkere og lidt mere flydende.
Sally skriver
Hmm, min Kondenserede mælk blev ikke tyk.
Hvad kan jeg have gjort galt?
Kan jeg koge det igen?
Håber du kan svare :)
Louise Dam skriver
Hej Sally
Blev den slet ikke tyk? Så skulle den nok have kogt i længere tid måske. Jeg tror sagtens du kan koge det op igen.
Hilsen Louise
trine skriver
Mon du nogen sinde fandt en løsning?
Jeg står med en gang tynd mælk med sukker i, der har kogt i 40 minutter..... Det er lidt frustrerende og jeg ved ikke helt om jeg bare skal blive ved?
ja jeg har brugt sødmælk og sukker i samme mængder som opskriften siger 😁
Kirsten skriver
Hej Lige en lille info hvis man vil undgå at det brænder på:) Hæld den kondenserede mælk på et henkogningsglas luk det tæt og kogr det i en gryde, dækket af vand i 4 timer, så får du den lækreste fudge ud af det.
mvh og glædelig jul
Dorthe Pagh skriver
Er det for at forlænge holdbarheden, at du kommer Natron i eller?
Louise Dam skriver
Hej Dorthe
Jeg ved faktisk ikke præcist hvad natronen gør må jeg nok indrømme. Jeg har kigget på flere forskellige opskrifter og der var flere der brugte natron, så det gjorde jeg også.
Martin skriver
Hej, det ved jeg og den er ikke nødvendig :-)
Årsagen er for at hæve pH værdien for at sikre at mælken ikke skiller når den varmer op. I Danmark er vi dog rigtig gode til at pasteurisere før mælk syrner, så det er ikke et problem medmindre man bruger råmælk - og i det tilfælde bør den være yderst frisk alligevel
Så drop roligt natron og gør det til en 2-ingrediens opskrift 😎
Louise Dam skriver
Fedt at høre! Jeg undlader den næste gang! Mange tak :-)
Anna skriver
Hej, tror du hvis man koger videre på det, man vil få karamel creme? Er lidt i tvivl om det kan blive ligeså tykt som når man køber en dåse?
Louise Dam skriver
Hej Anna
Ja, jeg er ret sikker på det bliver til karamel hvis man fortsætter kogningen. Men jeg er heller ikke sikker på at karamellen vil blive helt ligeså tyk, som når man koger en dåse. Men umiddelbart tænker jeg at det jo bare skal koge ind indtil den har den rette konsistens. Spørgsmålet er bare om man kan forhindre den i at brænde på når den bliver helt tyk i konsistensen.
Britta Jensen skriver
tak for de mange gode opskrifter, hvor længe kan din hjemmelavede kondenserede mælk holde sig i køleskabet,mvh.Britta
Louise Dam skriver
Hej Britta
En til to uger vil jeg tro. Der er jo mælk i.