Leverpostej er bare lækkert efter min mening. Den skal helst serveres lun, på hjemmebagt rugbrød og gerne med rødbeder, champignon og sprødstegt bacon - mums! Lun leverpostej er jo også en klassiker på julefrokostbordet. Tit bliver det nok en købeversion, men det er faktisk ikke så svært at lave leverpostejen selv.
Det kræver dog at du har en kødhakker, eller en foodprocessor (reklamelink). Denne opskrift er der en del mere lever i end der er fedt. Den smager derfor en del af lever. Hvis man ikke synes om det så kan man ændre lidt i forholdene så der kommer mere fedt i leverpostejen - f.eks. 350 g svinelever og 350 svinefedt i stedet for. På den måde vil den automatisk komme til at smage mindre af leveren.
Leverpostejen kan opbevare i fryseren før den er bagt, på den måde er det ret nemt lige at tage en leverpostej ud af fryseren og bage den, så den er klar til gæsterne kommer.
Hjemmelavet leverpostej
Ingredienser
- 500 g svinelever
- 200 g svinefedt, spæk
- 2 løg
- 5 spsk (reklamelink)hvedemel
- 5 dl sødmælk
- 50 g smør
- 2 æg
- 1,5 tsk salt
- ½-1 tsk peber
Sådan gør du
- Hak lever, spæk og løg på en kødhakker. Jeg brugte kødhakkeren jeg har købt til min KitchenAid.
- Kør massen igennem omkring 3 gange. Kør et stykke brød igennem til sidst for at få det sidste lever med ud og få renset kødhakkeren. (brødet skal ikke med ned i leverblandingen)
- Lav en opbagning ved at smelte smørret i en gryde, tilsæt melet og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken meget lidt ad gangen og sørg hele tiden for at piske grundigt så 'melklumpen' bliver samlet og der ikke kommer klumper i. Når al mælken er tilsat lader du den småkoge lidt så den bliver tykkere.
- Lad opbagningen køle en smule af.
- Rør levermassen i opbagningen.
- Rør æggene i og krydr til sidst med salt og peber.
- Hæld massen på aluforme eller lignende.
- Sæt leverpostejen i en kold ovn og tænd på 200 grader. Lad dem bage i 1 time.
- TIP: Hvis du vil fryse leverpostejen så fryses den inden den bages. Når den skal bages lader du den tø op og bager den så efter ovenstående beskrivelse.
Conny K skriver
Skal postejerne ikke bages i vandbad?
Louise Dam skriver
Hej Conny
Det gjorde jeg ikke, men det kan du sagtens gøre. Det bliver de bestemt ikke dårligere af :-)
Vagn Jørgensen skriver
Hvis jeg som forhenværende slagter må komme med et input.? Så kog det faste spæk 10 min. Det gir en Go konsistens. Og så ka man osse bruge lidt af suppen i postejen og spare på mælken....... Go dag....
Louise Dam skriver
Mange tak for tippet! :-)
Janni skriver
Hejsa
Har du Evt. opskriften med hjemmelavet leverpostej på engelsk??
M.v.h Janni
Louise Dam skriver
Nej, det har jeg desværre ikke.
Inger skriver
Det går helt fint med kyllingelever, jeg bruger aldrig andet.
Ingrid kristensen skriver
Kan man bruge kyllinge lever I stedet for pork eller kale? Det er svart at finde pork/kalv lever hvor jeg bor.
Louise Dam skriver
Det ved jeg faktisk ikke. Men det vil jeg da tro at man godt kan.
Lea skriver
Som udenlands dansker boende i Australien har jeg og min familie virkelig savnet leverpostej. Har brugt din opskift her til formiddag og nydt resultatet til frokost! Rigtig god opskift - overskuelig. Og nem og fedt med billederne! Tak 😊
Louise Dam skriver
Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)
Elsebeth skriver
Og man kan sagtens få slagteren til at hakke lever og spæk; han gør det ganske gratis, men husk at bestille det i forvejen, så du er sikker på, at han lever hjemme..
Louise Dam skriver
Ej hvor smart, det var jeg ikke klar over :-)
Elsebeth skriver
Du kan også bruge det ældgamle trick: Kør et par stykker madpapir igennem til sidst, indtil der ikke kommer mere kød/løg ud.
Louise Dam skriver
Det var smart, det må jeg prøve næste gang :-)