Hjemmelavet müsli smager altså bare meget bedre på yoghurten om morgenen end den købte. Det er bare lige lidt ekstra luksus når man ved det hele er lavet fra bunden og af lækre råvarer. Og samtidig er det altså ret simpelt at lave sin egen müsli, og man kan variere den lige så man selv synes er bedst.
Hjemmelavet müsli
Justér antal20 portioner
Ingredienser
- 1 dl (reklamelink)honning
- 2 spsk rapsolie
- 2 ½ dl. vand
- 5 dl (reklamelink)havregryn
- 5 dl rugflager
- 1 dl (reklamelink)hørfrø, knuste - brug en kaffekværn
- 2 dl (reklamelink)solsikkekerner
- 1 dl (reklamelink)hasselnødder
- 1 dl (reklamelink)mandler
- 1 dl (reklamelink)valnødder
- 1 dl (reklamelink)græskarkerner
- 1 dl tørrede abrikoser, hakkede
- 1 dl (reklamelink)rosiner
Sådan gør du
- Bland honning, olie og vand og hæld det udover alle de andre ingredienser undtagen den tørrede frugt. Vend blandingen et par gange.
- Bland det hele godt sammen og hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir og rist den i cirka 30 minutter i ovnen ved 200 grader.
- Tag derpå pladen ud igen og lad müslien køle af, inden du blander den tørrede frugt i.
Noter
Opbevares mørkt i en lufttæt beholder.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 portion | Kalorier: 355 kcal | Kulhydrater: 35 g | Protein: 11 g | Fedt: 22 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Hanunii skriver
Hvor længe kan hjemmelavet mysli holde??
Louise Dam skriver
Mit bedste bud er så længe som det mindst holdbare produkt der er i müslien. Så det er nok noget med lige at kigge hvor lang tid ens produkter kan holde.
Louise skriver
Ja, jeg glæder mig også til at få prøvet det rigtigt på lidt yoghurt :-)
ME skriver
Uh det ser godt ud ! Det skal jeg da vist ogsaa have proevet af!